Αρχική Τελευταία Νέα Λουκέτο στο 80% των ξενοδοχείων τον Αύγουστο – Τι θα γίνει στη...

Λουκέτο στο 80% των ξενοδοχείων τον Αύγουστο – Τι θα γίνει στη Λεμεσό

Για τον χειρότερο Αύγουστο των τελευταίων δεκαετιών ετοιμάζονται τα πλείστα ξενοδοχεία της Κύπρου, που παραμένουν κλειστά καθώς οι προσδοκίες για ροή τουριστών από μεγάλες τουριστικές αγορές διαψεύδονται ενώ οι εγχώριοι θαμώνες δεν είναι αρκετοί για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Έρευνα της StockWatch σε διάφορες περιοχές δείχνει ότι επαναλειτούργησαν κυρίως μεγάλα ξενοδοχεία που προσφέρουν περίπου το 40% των κλινών που είναι διαθέσιμες στην Κύπρο, με προοπτική κάποιας αύξησης τον Αύγουστο, που δεν αναμένεται όμως να αλλάξει την απογοητευτική εικόνα που υπάρχει στην ξενοδοχειακή αγορά.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ξενοδοχείων που άνοιξαν είναι μικρότερος του 20% του συνόλου των ξενοδοχείων στην Κύπρο.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση στην Πάφο ενώ μικρή βελτίωση παρουσιάζει το άνοιγμα ξενοδοχείων στην ελεύθερη Αμμόχωστο, που αναμένει ντόπιους παραθεριστές.

Η τοποθέτηση της Βρετανίας στη δεύτερη κατηγορία χωρών, που συνεπάγεται ελέγχους για τον ιό πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους ξενοδόχους, αλλά επιβεβαίωση της δύσκολης κατάστασης που θα αντιμετωπίσουν το υπόλοιπο του 2020 αλλά και μεγάλο μέρος του 2021.

Συνέχεια στο www.stockwatch.com.cy