Αρχική Τελευταία Νέα Στο 87% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στο 87% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Μειώθηκε στο 87% το ποσοστό των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 59 ασθενείς με κορωνοϊό, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 34 ετών και η μεγαλύτερη 92 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο, είναι τα 60 έτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, μειώθηκε στο 87% από το 90%, που ήταν την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου».

Ωστόσο, σημείωσε, «ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, αφού μπορεί μεν να νοσήσουν πιο ήπια με κορωνοϊό, αλλά δεν παύει, με την μετάλλαξη Δέλτα να βρίσκεται σε ψηλά ποσοστά στην Κοινότητα, να την μεταδώσουν σε άλλους συνανθρώπους μας».

Η Αμαλία Χατζηγιάννη κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, με τον κόσμο να μεταβαίνει στις εκκλησίες, των οικογενειακών συγκεντρώσεων στα σπίτια και τις βραδινές εξόδους, υπάρχει ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων και ενδεχομένως και ατόμων που θα χρειαστούν νοσηλεία στα Νοσοκομεία.

Υπάρχει είπε, «ο κίνδυνος αλλά και ο φόβος πως με την χαλάρωση των μέτρων από πλευράς των πολιτών, να αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες».

Κληθείσα να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία ποσοστό 70,3% του πληθυσμού άνω των 18 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, είπε πως «αυτό το ποσοστό είναι πλήρως ικανοποιητικό, αφού όπως έχουμε αναφέρει όταν  φτάσουμε στο 80% των πολιτών που εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19, θα έχουμε μια αξιοπρεπή ανοσία για να προστατέψουμε τον πληθυσμό».

Σε άλλη ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει πολύ και σε περίπτωση που παρουσιάσει συμπτώματα όπως πυρετό, καταρροή, βήχα, δύσπνοια και γαστρεντερικές ενοχλήσεις, να συμβουλευτεί αμέσως τον προσωπικό του γιατρό για έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπευτική προσέγγιση».

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται σήμερα 18 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 140 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.