Αρχική Τελευταία Νέα Ιδού τι συμβαίνει με τα χιλιάδες πώματα στο Άρσος Λεμεσού – Η...

Ιδού τι συμβαίνει με τα χιλιάδες πώματα στο Άρσος Λεμεσού – Η απάντηση της εταιρείας

Αυτή είναι η απάντηση για τα χιλιάδες πώματα που προκάλεσαν ερωτηματικά

Το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες έκαναν φωτογραφίες με χιλιάδες πώματα πλαστικών μπουκαλιών κοντά στη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Άρσος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά καθώς και σενάρια σχετικά με την προέλευση τους. Ένα απ’ αυτά ήταν ότι έχουν κάποια σχέση με την πυρκαγιά.

Το «μυστήριο» λύνει η εταιρεία Laona Water η οποία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της τα εξής:

«Υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι υπάρχει μια παραφιλολογία σχετικά με ιδωτικό χώρο εντός της περιοχής του εργοστασίου/εμφυαλωτήριου της ΛΑΟΝΑ όπου φυλάγονται τα χρησιμοποιημένα πλαστικά πώματα απο τις φυάλες τα οποία και τοποθετούνται εκεί για να μαζευτούν έπειτα για ανακύκλωση.

Όπως και είναι λογικό χρειάζεται κάποιος χρόνος για να γεμίσει ένα φορτηγό της ανακύκλωσης. Σχετικά με την πυρκαγιά και τους κανόνες ασφαλείας· λειτουργός της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την επίσκεψη του αναφέρθηκε σε απομάκρυνση των πλαστικών απο το εργοστάσιο δίοτι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το κτίριο του εργοστασίου. Ενδεχομένως, τα μετακινήσαμε στον χώρο που απεικονίζει η φωτογραφία, εντός της ιδιωτικής μας ιδιοκτησίας, όπου σκάφτηκε η γη, η οποία περιτρυγίριζεται απο κυκλικό χωμάτινο δρόμο που είναι βατός σε αυτοκίνητα της πυροσβεστικής ούτως ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν τη φωτιά πριν να φτάσει στο σημείο εκείνο. Επιπρόσθετα, η φύλαξη των πωμάτων γίνεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην μπορεί να τα απομακρύνει ούτε δυνατός αέρας αλλά ούτε και πλημμύρα. 

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο χώρος έχει μελετηθεί επιστάμενα και επιλέγηκε ορθώς για τη φύλαξη των πωμάτων. 

Το άτομο το οποίο φωτογράφησε τα πώματα, και ΟΧΙ έναν σκουπιδότοπο εισήλθε παράνομα μέσα στην ιδιωτική μας περιουσία και χωρίς να εμπεριστατώσει την εξής κατάσταση δημοσιοποιεί ανυπόστατα γεγονότα. 

Παραμένουμε στη διάθεση σας σε όποια απορία σχετικά με τα πιο πάνω»

Με εκτίμηση,
ΛΑΟΝΑ ΛΤΔ
 

Την ίδια ώρα,  το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κάνει λόγο για επικίνδυνη κατάσταση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος: 

”Είναι με ιδιαίτερη έκπληξη που είδαμε τις φωτογραφίες από ιδιωτικό χώρο εμφιάλωσης να αποτυπώνουν την απόρριψη πλαστικών πωμάτων από μπουκάλια 15 ή 20 λίτρων, τα οποία η εταιρεία πετάει σε ιδιωτικό χώρο, ως ισχυρίζεται, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σε δασώδη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέχει, η εταιρεία φέρεται σε μια δημόσια τοποθέτηση της να ισχυρίζεται, κάνοντας λόγο για παραφιλολογία ότι εντός της περιοχής του εργοστασίου/ εμφιαλωτηρίου της φυλάγονται τα χρησιμοποιημένα πλαστικά πώματα απο τις φιάλες τα οποία και τοποθετούνται εκεί για να μαζευτούν έπειτα για ανακύκλωση. Συνεχίζοντας εξηγεί ότι η γη στο σημείο σκάφτηκε, περιτριγυρίζεται απο κυκλικό χωμάτινο δρόμο που είναι βατός σε αυτοκίνητα της πυροσβεστικής και έτσι υπάρχει πρόσβαση για να σταματήσουν τη φωτιά πριν να φτάσει στο σημείο εκείνο. Εν κατακλείδι η εταιρεία σημειώνει ότι ο χώρος έχει μελετηθεί επιστάμενα και επιλέγηκε ορθώς για τη φύλαξη των πωμάτων, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση «σας διαβεβαιώνουμε».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δια του συντονιστή του στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου κ. Ανδρέα Ευλαβή, επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της εν λόγω επιχείρησης. Αρχικά επικράτησε μια συμφωνία, δηλώνοντας ότι θα τα απομακρύνει άμεσα, ισχυριζόμενος ότι πέριξ του χώρου τοποθέτησης πωμάτων υπάρχει αντιπυρική λωρίδα!

Μετά την πάροδο μερικών λεπτών ωστόσο, ο γιός του ιδιοκτήτη επικοινώνησε με τον κ. Ευλαβή, έχοντας διαφορετική άποψη και διάθεση και λέγοντας του ότι τα πώματα βρίσκονται σε ιδιωτική περιουσία και ότι θα τα απομακρύνει μόνο όταν θέλει ο ίδιος και όχι μετά απο πίεση.

 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε δημόσια το Τμήμα Δασών και Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, να επιβάλουν την τάξη και να ενημερώσουν άμεσα για τις ενέργειες τους. Η κατάσταση φαίνεται επικίνδυνη και χρήζει άμεσα επιτακτικού χειρισμού, πριν να είναι αργά”.

Πηγή: Offsite.com.cy