Αρχική Τελευταία Νέα Νέος σεισμός «έσουσε» τη Λεμεσό μέσα στο βράδυ (Χάρτης-Tweets)

Νέος σεισμός «έσουσε» τη Λεμεσό μέσα στο βράδυ (Χάρτης-Tweets)

Λιγότερο από 48 ώρες μετά την διπλή σεισμική δόνηση που ανησυχησε την Λεμεσό

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη Λεμεσό πέντε λεπτά περίπου πριν από τις δύο τα ξημερώματα της Τρίτης όπως αναφέρει και η Offsite.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός ήταν 3.8 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ.

 

Παρά το γεγονός ότι έγινε κυρίως αισθητός στη Λεμεσό, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό κέντρο, το επίκεντρο ήταν ανάμεσα σε Μόρφου και Κερύνεια. Είχε εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρων.

Να σημειώσουμε ότι για ακριβότερα και ορθότερα στοιχεία θα πρέπει να περιμένουμε τον Κλάδο Σεισμολογίας του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Δεν αποκλείεται να υπάρχει λάθος εκτίμηση στα πρώτα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού κέντρου. 

 χαρτης

 

 

Υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες οι οποίες παρομοιάζουν τη νέα σεισμική δόνηση με αυτήν πριν 2 μέρες στη Λεμεσό. 

Άτομα από την Παρεκκλησιά μέχρι το Ζακάκι έχουν αναφέρει πως ο σεισμός έγινε αισθητός, ότι άκουσαν δυνατούς θορύβους, ενώ πράγματα στο σπίτι κουνιούνταν ελαφρά. Άλλοι κατέγραψαν τα γαβγίσματα σκύλων και θορύβους ενώ όλοι κατέγραψαν πως η δόνηση ήταν αρκετή για να τους ξυπνήσει.

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα σε πέντε λεπτά δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στη Λεμεσό. Ήταν 3.6 και 3.2 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ και είχαν επίκεντρο τον Άγιο Αθανάσιο.

Πηγή: Offsite.com.cy