Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Με αφορμή την ημέρα ο Νίκος Ζαμπόγλου Iατρικός Διευθυντής German Oncology Center Λεμεσός μέσα από την σελίδα του κέντρου στο Facebook έγραψε τα εξής:
Στη μάχη μας κατά του καρκίνου*
Τα ογκολογικά περιστατικά, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο αυξάνονται. Οι λόγοι, πολλαπλοί: η γήρανση του πληθυσμού, ο τρόπος ζωής, η διατροφή, το περιβάλλον, ίσως και τα γονίδια σε κάποιες περιπτώσεις, και σίγουρα η εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων.
Τα καλά νέα όμως είναι ότι όλο και περισσότερες κακοήθειες, με προϋπόθεση την έγκαιρη διάγνωση, γίνονται ιάσιμες.
Φυσικά, η εφαρμογή των ογκολογικών μεθόδων συντονισμένα, κάτω από την ίδια στέγη, με τη συνεργασία της παθολογικής ογκολογίας, της ακτινοθεραπείας και της εξελιγμένης βραχυθεραπείας, και με τη βοήθεια όλων των σύγχρονων μεθόδων απεικόνισης και διάγνωσης, είναι αναγκαία για να επιτευχθεί το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα, με τη διατήρηση πάντοτε της ποιότητας ζωής του αρρώστου.
Ειδικά σ’ αυτό το τελευταίο, εμείς στο GOC δίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.
Οι εξελίξεις της ογκολογικής έρευνας παγκοσμίως, πραγματικά συναρπάζουν. Ένα σωστό ογκολογικό κέντρο δεν αρκεί απλώς να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις, αλλά και να συμμετέχει σε αυτές. Να παίρνει μέρος στην έρευνα.
Έτσι, η δημιουργία του Κέντρου Έρευνας Καρκίνου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), που είναι ήδη μία πραγματικότητα, άνοιξε άριστες προϋποθέσεις και γόνιμο έδαφος συνεργασίας του GOC με τους επιστημονικούς του συνεργάτες.
Στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας του, το Κέντρο μας πρωτοστάτησε και στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Έρευνας.
Δείτε εδώ: https://www.goc.com.cy/erevna-ekpedefsi/
Η μετάδοση της γνώσης στη νέα γενιά είναι καθήκον των έμπειρων συναδέλφων. Η συνεργασία με το European University και η αναγνώριση του GOC ως Πανεπιστημιακή Κλινική, διευρύνει τους ορίζοντές μας, και μας επιτρέπει πλέον να μεταφέρουμε το γνωστικό μας αντικείμενο στην επιστημονική και πρακτική αντιμετώπιση του καρκίνου.
Προς όφελος, πάντα, του ασθενή.
Στόχος μας, η αριστεία. Οδηγός μας, η διαρκής υπενθύμιση ότι “μπορούμε και καλύτερα”.
Στη φωτογραφία, μαζί με την Ομάδα Ακτινοθεραπείας.