Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση: Έρχονται Ισχυρές ή και ακραίες καταιγίδες ενημερώνει το Kitasweather

Κίτρινη Προειδοποίηση: Έρχονται Ισχυρές ή και ακραίες καταιγίδες ενημερώνει το Kitasweather

Βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την περιοχή μας από τα δυτικά

 

Γραμμή λαίλαπας (Squall Line), η οποία θα προηγείται του ψυχρού μετώπου που συνοδεύει το χαμηλό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το απόγευμα από τα δυτικά. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική – βορειοανατολική πορεία και μέχρι αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ, θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί οι περισσότερες ή και όλες οι περιοχές από βροχές.

Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας, κυρίως κατά τις πρώτες ώρες (2-4 ώρες) που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως πολυκύτταρων καταιγίδων. Οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 3 εκατοστά.

Σε περίπτωση μεμονωμένης καταιγίδας, είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι υπερκυτταρική. Και σε αυτή την περίπτωση οι κίνδυνοι είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι, το οποίο όμως μπορεί να έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 3 εκατοστά. Επίσης, οι καταιγίδες υπερκύτταρα είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ανεμοστρόβιλων, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό τέτοιων καταιγίδων καταφέρνει να δημιουργήσει ανεμοστρόβιλο.

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, αφού το χαμηλό θα κινείται ανατολικά καθώς εξασθενεί.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από νέο βαρομετρικό χαμηλό, πάλι από τα δυτικά, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός σημειώνει σταδιακά σημαντική βελτίωση και τα φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο τοπικά καθώς περνά η ώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ίσως σημειωθούν ακόμη λίγες τοπικές βροχές, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Πηγή: Kitas Weather