Αρχική Υγεία Παραιτούνται 4 γιατροί του Νοσοκομείου Λεμεσού για να μπούν στο ΓΕΣΥ

Παραιτούνται 4 γιατροί του Νοσοκομείου Λεμεσού για να μπούν στο ΓΕΣΥ

Φουντώνει η θύελλα ενόψει της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Κυβερνητικοί ιατροί παραιτούνται από τα δημόσια νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο σύστημα ως ιδιώτες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε το νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο μετρά μέχρι στιγμής τρεις παραιτήσεις παθολόγων και μία παραίτηση γενικού ιατρού του τμήματος πρώτων Βοηθειών. Και άλλη γιατροί εξέφρασαν πρόθεση παραίτησης, λέει στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Παραιτούνται από τα δημόσια νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ ως ιδιώτες, κυβερνητικοί γιατροί.

Πρωτοφανές είναι το κύμα φυγής από το νοσοκομείο Λεμεσού, αφού έχουν ήδη παραιτηθεί τρεις παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός του τμήματος Πρώτων Βοηθειών, με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ να προειδοποιεί ότι και άλλες παραιτήσεις βρίσκονται στα σκαριά. « Δηλώνω το ότι υπάρχει πρόθεση από ακόμα δύο γιατρούς στη Λεμεσό και παρόμοια κατάσταση στα τμήματα παθολογίας και πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί οι γιατροί δεν έχουν άλλη οδό. Και από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα φεύγουν γιατροί. Και είναι δικαίωμά τους, δεν μπορεί να τους το απογορεύσει.» 

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ επιρρίπτει ευθύνες στον Οργανισμό Κρατικων Υπηρεσιών Υγείας τονίζοντας ότι η ΠΑΣΥΚΙ έγκαιρα προειδοποίησε τον ΟΚΥΠΥ για το σενάριο φυγής των γιατρών. 

«Από ότι φαίνεται αυτοί που έχουν αναλάβει τι μεταρρυθμίσεις δεν αντιλαμβάνονται έναν από τους κύριους κανόνες της ιατρικής. ότι η έγκαιρη λήψη μέτρων μειώνει τις πιθανότητες βλάβης. Αναμένουμε στο ακουστικό.» 

Στο μεταξύ από Δευτέρας θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι κυβερνητικοί γιατροί, οι οποίοι διαφωνούν με την απόσπασή τους στον ΟΚΥΠΥ. Μία μόλις μέρα μετά την ανάρτηση του σχετικού εντύπου στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΥΚΙ, ο πρόεδρος της συντεχνίας δηλώνει ότι έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πλευράς των συναδέλφων του. 

«Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη καταμέτρηση αλλά είναι διψήφιος ο αριθμός, κάποιες δεκάδες». 

Και τονίζει ότι σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται οι ιατροί αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν αποσπαστεί αλλά έχουν μεταφερθεί στον ΟΚΥΠΥ. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός έχει διαβεβαιώσει τους κυβερνητικούς ιατρούς ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάθε περίπτωση είναι αποσπασμένοι από τον ίδιο τον Υπουργό στον ΟΚΥπΥ

Πηγή: ΑΝΤ1