Αρχική Τελευταία Νέα Αρχηγός: Άγνωστη η έκταση της υπόθεσης – Ζητάμε κατανόηση – Θα διερευνηθούν...

Αρχηγός: Άγνωστη η έκταση της υπόθεσης – Ζητάμε κατανόηση – Θα διερευνηθούν οι καταγγελίες

Δηλώσεις έκανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στο Αρχηγείο Ασυνομίας νωρίς ωστόσο να δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Αρχηγός είπε πως η Δύναμη δεν υποτιμά καταγγελίες για ελλείπον πρόσωπα, ούτε απαξιώνουν τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί γύρω από τη δράση της Αστυνομίας και ζήτησε κατανόηση αφού προτεραιότητα έχει η διερεύνηση της υπόθεσης και ο εντοπισμός των ελλειπόντων ατόμων.

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς αστυνομίας κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείπον πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε ούτε βεβαίως και απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί αντίθετα κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις».

Πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κύπρου – Προώρο να γίνει εκτίμηση

Οι μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις των τουλάχιστον δύο γυναικών και ο μη εντοπισμός της εξάχρονης κόρης του θύματος, θέτουν την αστυνομία Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα η έκταση της οποίας είναι πρόωρο να εκτιμηθεί, είπε ο Αρχηγό αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις εν ενεργεία έρευνες.

Τέτοια εγκλήματα παρουσιάζονται σε μεγάλες χώρες

Συνέχεια στο dialogos.com.cy