Αρχική Τελευταία Νέα Ανακοίνωση από τον Δ. Λεμεσού για το περιστατικό πετρελαιοκηλίδας

Ανακοίνωση από τον Δ. Λεμεσού για το περιστατικό πετρελαιοκηλίδας

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τα πιο κάτω σχετικά με το περιστατικό ρύπανσης που εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού.

Από το απόγευμα της 22ας Μαΐου 2019,  έκαναν την εμφάνιση τους στην ανοικτή  θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λεμεσού, στερεά και ημιστερεά υπολείμματα πετρελαιοειδών, τα οποία κινούνταν δυτικότερα προς το κόλπο της Λεμεσού.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν σκάφη τόσον του Τμήματος Αλιείας όσον και της μισθωμένης από το Δήμο εταιρείας καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 και μετά από συνεννοήσεις του Δήμου Λεμεσού με το Τμήμα Αλιείας, έγινε κατορθωτή η μίσθωση δύο επιπλέον ειδικών σκαφών, με ειδικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση πετρελαιοκηλίδων. Στόχος είναι να κατασταλεί η ρύπανση έξω από τους κυματοθραύστες πριν φθάσει στις ακτές, και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και η ρύπανση που τυχόν θα εισχωρήσει εντός των ορίων της περιοχής λουομένων.

Παράλληλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος με τη λήψη δειγματοληψιών, όσον και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, διεξάγουν ελέγχους για εντοπισμό της πηγής της ρύπανσης με σκοπό να ληφθούν τα αυστηρότατα μέτρα που προβλέπονται από τις σχετικές Νομοθεσίες.

Η όλη επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη καταστολή της ρύπανσης.