Αρχική Τελευταία Νέα Επιστρέφει από αύριο ο καύσωνας

Επιστρέφει από αύριο ο καύσωνας

Ο καύσωνας επιστρέφει από αύριο Τρίτη αφού η θερμοκρασία αναμένεται να είναι αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται σταδιακά από σήμερα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Από την Τετάρτη το βράδυ δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Να σημειωθεί ότι δασική πυρκαγιά έκαψε άγρια χόρτα και θάμνους σε ιδιωτική γη έκτασης έξι δεκαρίων, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 2:00 το μεσημέρι χθες στην περιοχή Μαυρόπετρα, στα Καμπιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:40 .

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι «η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα καλωδίων της Αρχής Ηλεκτρισμού».

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων η πληρότητα του νερού στα φράγματα ανέρχεται στο 92,6% (270 εκατ. κ.μ.) σε σύγκριση με 22,6% (65 εκατ.) κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.