Αρχική Τελευταία Νέα Δύσκολο να βρεθούν οι επαφές του οδηγού ταξί

Δύσκολο να βρεθούν οι επαφές του οδηγού ταξί

Θέμα χρόνου, είναι να συσταθεί και να πιάσει δουλειά η επιστημονική επιτροπή, μια πολυθεματική ομάδα, η οποία σε συνεργασία με την μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης θα παρακολουθεί και θα συμβουλεύει τον υπουργό Υγείας, μεταξύ άλλων για τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες αλλά και πως να γίνεται καλύτερη ανίχνευση των κρουσμάτων για να δρουν άμεσα οι υπηρεσίες. Αυτό δήλωσε η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Υγείας.
Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, η Αναστασία Ανθούση, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ορφανού κρούσματος, εξηγώντας πως πρόκειται για δύσκολο περιστατικό και πως άρχισε η προσπάθεια  ιχνηλάτησης των επαφών του επαγγελματία οδηγού ταξί.
Ερωτηθείσα για τα αποτελέσματα των εξετάσεων,  ατόμων που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον επαγγελματία υγείας και κατά πόσο θα επαναληφθούν οι εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι αρχικώς είχαν βγει αρνητικά, η κυρία Ανθούση,  διαβεβαίωσε πως βάσει πρωτοκόλλου θα γίνει επαναξιολόγηση.
Γενικότερα εξήγησε ότι τα δεδομένα επαναξιολογούνται καθημερινά και ο στρατηγικός σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται ανάλογα.
Τέλος απηύθηνε έκκληση προς όλους να είναι συνεργάσιμοι, εξηγώντας ότι κανείς δεν θέλει να σπείρει τον πανικό αλλά πως στόχος είναι ο κορονοϊος να μην φθάσει στις ευάλωτες ομάδες.
Πηγή Τρίτο