Αρχική Τελευταία Νέα Οι εισηγήσεις Ύψωνα – Γερμασόγειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Οι εισηγήσεις Ύψωνα – Γερμασόγειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Αναλυτικές εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού εξέδωσε ο Δήμος Ύψωνα σε συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παντελή Γεωργίου, Δημάρχου Ύψωνα:

«ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΪΟ COVID-19

Με την εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού Covid-19 επιβάλλεται πλέον άμεση δράση για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι πιο κάτω προτάσεις διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με τον συνάδελφο Δήμαρχο Κυριάκο Ξυδία και αποσκοπούν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία:

1) Αναστολή όλων των εργασιών όλων των ιδιωτικών επιχειρήσεων πλήν των φαρμακείων, υπεραγορών, γιατρών, καυσίμων, μεταφορών, ειδών πρώτης ανάγκης και τραπεζών.

2) Αγορά υπηρεσιών απο τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομειων μέχρι τις 30/4

3) Σε σώματα όπως ο στρατός να λειτουργούν με μόνο το απαραίτητο προσωπικό και στρατιώτες και να δουλεύουν με εναλλάξιμο ωράριο. Θα μειωθεί περίπου κατά 60-65% ο αριθμος που θα διακινείται για το σκοπο αυτό. Όσοι δεν θα δουλεύουν να πληρώνονται τις μέρες που θα απουσιάζουν ως αδεια ασθενείας.

4) Νομοθετική αναστολή όλων των δόσεων προς τις τράπεζες περιλαμβανομένων και των τόκων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυρια. Μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλος ο πληθυσμός θα βρίσκεται στο σπιτι ολόκληρο το εικοσιτετράωρο περιλαμβανομένων και των παιδιών του.

5) Οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να αναλάβουν την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων με είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση τους σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

6) Τα σχολεία να κλείσουν στην ολότητα τους και να μειωθούν οι μέρες των καλοκαιρινών διακοπών και των δημόσιων αργίων. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τηλεδιασκέψεις στα σχολεία, ούτε οι απαραίτητες ταχύτητες σε ιντερνετ αλλά ούτε και υπάρχει η υποδομή σε όλα τα σπίτια για να μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα όπως προωθείται.

7) Οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας χωρίς να δέχονται κοινό.

8) Να μην απολυθει κανένας υπάλληλος ειδικά απο τον ξενοδοχειακο τομέα (αν αυξήσουμε τον αριθμό των ατόμων στα γραφεία εργασίας για να πάρουν το επίδομα ανεργίας δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα). Να γίνει καταβολή μισθών σε όλους τους εργαζόμενους απο τους εργοδότες σε ποσοστό 70% για την περίοδο που θα είναι κλειστές όλες οι επιχειρήσεις αλλα τα λεφτά να υπολογιστούν ως άδεια ασθενείας και να επιστραφούν στους εργοδότες από το ΤΚΑ ως τέτοιο. Αυτό θα δώσει και χρόνο στην κυβέρνηση να πάρει την απαιτούμενη βοήθεια απο την Ε.Ε αλλα και να συντονίσει όλες τις υπηρεσίες της.

9) Να δοθεί παράταση αποπληρωμής όλων των υποχρεώσεων των πολιτών προς τις δημόσιες υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά δύο μήνες π.χ λογαριασμοί υδατοπρομήθειας, άδειες λειτουργίας, Φ.Π.Α, φόρος εισοδήματος κ.α. χωρίς την όποια επιβάρυνση.

10) Να δοθεί παράταση στην εγκυρότητα όλων των δημόσιων εγγράφων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση διαφόρων αδειών ή που θα χρησιμοποιούνταν για εργασίες του δημοσίου.

11) Όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης (κρατικά και ιδιωτικά) να προχωρήσουν σε απολύμανση και άμεσο περιορισμό των επισκέψεων σε αυτά.

12) Αναστολή υποχρέωσης για υπογραφή των απαραίτητων εντύπων στα γραφεία εργασίας για δύο μήνες.

Καλούμε την Πολιτεία (Κυβέρνηση και Βουλή) να ασχοληθούν με τις πιο πάνω εισηγήσεις και να τις προωθήσουν εμπλουτίζοντας τες εκεί και όπου χρειάζεται.

Με εκτίμηση
Παντελής Γεωργίου
Δήμαρχος Ύψωνα»