Αρχική Τελευταία Νέα Έρχεται Ειδικό Σχέδιο Παροχής Αγαθών για το Πάσχα προς όλα τα νοικοκυριά!

Έρχεται Ειδικό Σχέδιο Παροχής Αγαθών για το Πάσχα προς όλα τα νοικοκυριά!

Ετοιμάζεται το σχέδιο παροχής συγκεκριμένων αγαθών για το Πάσχα από τρία Υπουργεία…

 

Συγκεκριμένα, επειδή η κυβέρνηση προβλέπει οτι τα μέτρα είναι πιθανό να επεκταθούν και τις ημέρες του Πάσχα, ετοιμάζει συγκεκριμένο σχέδιο παροχής φλαούνων, τσουρεκιών και κόκκινων αυγών σε όλα τα κυπριακά νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες του CyprusNews.eu θα παρέχονται 2 φλαούνες, ένα τσουρέκι με αυγό κόκκινο στο κέντρο, καθώς και 6 αυγά κόκκινα έτοιμα για τσούγκρισμα, σε κάθε κυπριακό σπίτι.

Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές θέλουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό σε υπεραγορές και φούρνους για την αγορά των υλικών αλλά και για το ψήσιμο των φλαούνων. 

Οι αιτήσεις αναμένονταν να ήταν έτοιμες από σήμερα 1η Απριλίου αλλά υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών. Ο βασικός προβληματισμός των τριών Υπουργείων που καθυστερεί ακόμα την ανάρτηση των online αιτήσεων βρίσκεται στο κατά πόσον οι φλαούνες θα περιέχουν ή οχι καναβούρι.

Σύντομα οι αιτήσεις θα βρίσκονται στην ειδική κυβερνητική ιστοσελίδα που περιέχει ήδη όλες τις αντίστοιχες αιτήσεις παροχών και επιδομάτων ώστε να μπορεί το κάθε νοικοκυριό να κάνει την αίτηση του.

Για τον διαμοιρασμό των αγαθών θα χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες των Αστυνομικών της Γειτονιάς, οι οποίοι θα χτυπάνε τη πόρτα σε κάθε σπίτι με το καλάθι τους, θα τσουγρίζουν (με προσοχή την μηδενική επαφή) ένα αυγό για το καλό Πάσχα και επιπρόσθετα θα ελέγχουν με μια ματιά εάν όλα κινούνται σε ρυθμούς νομιμότητας εντός της οικίας. Μια σημαντική προσπάθεια των αρχών της Κύπρου ώστε να μην λείψουν τα 3 βασικά αγαθά από το καλάθι της νοικοκυράς.