Αρχική Τελευταία Νέα KitasWeather: Iσχυρές καταιγίδες σήμερα – Κίτρινη προειδοποίηση σε ισχύ

KitasWeather: Iσχυρές καταιγίδες σήμερα – Κίτρινη προειδοποίηση σε ισχύ

To κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα που επηρεάζει την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κινείται σταδιακά ανατολικότερα και θα υποχωρήσει μέχρι αύριο Σάββατο.

Χθες Πέμπτη, βροχές/καταιγίδες επηρέασαν και πάλι αρκετά τμήματα του νησιού, οι οποίες ήταν κατά τόπους έντονες και σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονταν από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με χαλαζοστρώσεις.

Σήμερα Παρασκευή, το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια θα συνεχίσει να μας επηρεάζει, καθώς απομακρύνεται ανατολικότερα.

Αύριο Σάββατο, το κλειστό χαμηλό θα κινηθεί περαιτέρω ανατολικά, υποχωρώντας σταδιακά από την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί, ωστόσο, υπάρχουν μικρές πιθανότητες εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας στα νότια και νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον ηλιόλουστος. ωστόσο, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, όπου υπάρχει μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής, μικρής έκτασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.