Αρχική Τελευταία Νέα Μεγάλη πληγή της κυβέρνησης τα σχολεία

Μεγάλη πληγή της κυβέρνησης τα σχολεία

Σε μια από τις πιο σοβαρές πληγές για την κυβέρνηση εξελίσσεται η κατάσταση στα σχολεία, αφού σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού lockdown, δεκάδες χιλιάδες μαθητές παραμένουν χωρίς ημερήσια επαφή με το σχολείο τους, πλην των τελειόφοιτων των λυκείων.

Το αρμόδιο υπουργείο δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να πείσει τους δασκάλους και τους καθηγητές να ακολουθήσουν ομοιόμορφα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την κατάσταση που υπάρχει στην ιδιωτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στο σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεκάδες χιλιάδες μαθητές να μένουν καθημερινά χωρίς επαφή με το σχολείο.

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα Λύκεια και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη Λυκείου, και η κυβέρνηση πέτυχε να προχωρήσει σε εξ αποστάσεως μαθημάτων για τους τελειόφοιτους.

Το υπουργείο δεν κατάφερε, όμως, το ίδιο στις υπόλοιπες τάξεις, σε αντίθεση με ιδιωτικά σχολεία, που προχώρησαν σε εξ αποστάσεως μαθήματα εντός λίγων ημερών.

Αυτό το διάστημα το υπουργείο δίνει μεγάλη έμφαση στις παγκύπριες εξετάσεις.

Η StockWatch έθεσε τα παράπονα που λαμβάνονται καθημερινά από γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον αρμόδιο υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου.

Συνέχεια στην stockwatch.com.cy