Αρχική Τελευταία Νέα Οργή για τις αποφάσεις του Υπ. Παιδείας σε σχέση με τα παιδιά...

Οργή για τις αποφάσεις του Υπ. Παιδείας σε σχέση με τα παιδιά με αναπηρίες

Για άλλη μια φορά οι χειρισμοί του Υπ. Παιδείας στο προσκήνιο…

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μολις χτες, το βράδυ πριν από την επανεναρξη των σχολικών μονάδων, ενημερώνονται οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρίες και των παιδιών που συνοδεύονται από σχολικούς βοηθούς πως δεν πρέπει τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους αλλά να ακολουθήσουν μια διαδικασία που θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού ανέδειξε το θέμα, αναρτώντας στα κοινωνικά δίκτυα 2 επιστολές, μια από γονιό και μία απο εκπαιδευτικό που εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας είναι ανυπόγραφη.

Αυτούσιες οι αναρτήσεις:

Γωγώ Αλεξανδρινού:
«Ακολουθεί μήνυμα από μάνα, που έλαβα απόψε. Ομολογώ οτι η αναφορά σε «δεύτερης διαλογής» παιδιά, με κάνει να ντρέπομαι πολύ…

«Αγαπητή Κυρία Αλεξανδρινού,
Είμαι μητέρα παιδιού με μαθησιακά θέματα σε Δημοτικό Σχολείο και συγκεκριμένα σε Ειδική Μαθησιακή Μονάδα. Σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 μετά από μια δύσκολη και επίπονη μέρα κ εβδομάδα που έπρεπε να καθησυχάσουμε τους φόβους του παιδιού μέσω παιδοψυχολόγου, της ιδιωτικής ειδικής εκπαιδεύτριας αλλά και με την πολύτιμη συμβολή της ειδικής εκπαιδεύτριας του σχολείου που φοιτεί ώστε το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο μετά από 2 κ πλέον μήνες, γύρω στις 8μμ ενημερώθηκα από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου ότι το παιδί δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί αύριο.

Σας ρωτώ Κυρία Αλεξανδρινού σαν μάνα και σαν δημοσιογράφο που ίσως μπορείτε να βοηθήσετε:

1) το Υπουργείο Παιδείας τι κάνει όλο αυτό το καιρό που πήρε την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα σχολεια;
2) γιατί έβγαλαν εγκύκλιο στις 7:00μμ 20/5/2020 χωρίς να σκέφτουν την ψυχολογία των παιδιών μας;
3) δεν σκέφτηκαν την ψυχολογία των γονιών;
4) δεν σκέφτηκαν τον άγωνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν να προετοιμάσουν αυτά τα παιδιά με μαθησιακά θέματα για να είναι αύριο έτοιμα στο σχολείο;
5)δεν είναι διάκριση και ρατσισμός όταν απορρίπτουν τα παιδία των ειδικών μονάδων
6)τι περίμεναν όλο αυτό το διάστημα και απλά για ν’ απαλλαχθούν από τα παιδιά “δεύτερης διαλογής” μήπως και διάσπείρουν τον Ιό, αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να μην προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες».

Μήνυμα από εκπαιδεύτικό:

«Θα μπορούσαν να είχαν βγάλει μια ανακοίνωση μια εβδομάδα πριν που θα αφορούσε ΌΛΑ τα παιδιά που έχουν θέματα υγείας κι όχι αποκλειστικά τα παιδιά με ιδιαίτεροτητες. Είναι ρατσιστικό. Και πως ένα παιδί με αυτισμό, ένα παιδί με αισθητηριακα θέματα κλπ θα υποστεί και θα ανεχθει να κάνει το τεστ.

Ξέρεις πως ένιωσα όταν πήρα τηλέφωνο τους γονείς, ξέρεις πως ένιωσαν αυτοί οι γονείς; ότι τα παιδιά τους είναι κατώτερου Θεού. Σαν μάνα έκλαψα, σαν εκπαιδευτικος ντράπηκα που συμπεριλαμβανομαι σε ένα σύστημα διάκρισης και αποκλεισμού των παιδιών με ιδιαίτεροτητες. Αύριο θα παρουσιαστώ σε μια άδεια αίθουσα, χωρίς τους αγαπημένους μου μαθητές γιατί το κράτος τελευταία στιγμή αποφάσισε να τους αποκλείσει.
Όλοι σαν κράτος, γονείς, εκπαιδευτικοι και οργανώσεις οφείλουμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Ίσα δικαιώματα, επιτέλους!»

Ακολουθεί αυτούσια η Εγκύκλιος του Υπουργείου:

EgkikliosEidikesAnagkes

EgkikliosEidikesAnagkes2