Οι ύαινες, που είναι από τα τελευταία «αποκτήματα» του πάρκου γέννησαν τρία μικρά τα οποία ωστόσο η μητέρα τα απέρριψε μετά την γέννηση.
Σε δηλώσεις του ο Ιούλιος Χριστοφόρου κτηνίατρος του Ζωολογικού πάρκου της Πάφου ανέφερε πως τα τρία μωράκια ύαινες γεννήθηκαν πριν από τέσσερις μέρες στο Ζωολογικό πάρκο της Πάφου .
Ο κ. Χριστοφόρου σημείωσε πως η ύαινα είναι πολύ κοντά στην οικογένεια του σκύλου και όπως θα φρόντιζαν ένα κουταβάκι φροντίζουν και τα υαινάκια. Πρόσθεσε δε, πως η φροντίδα τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αλλά αποτελεί, όπως είπε, αρκετά μεγάλη πρόκληση.
Χρειάζονται συνέχισε, κάθε δύο ώρες περίπου γάλα, χρειάζονται συχνή φροντίδα και περιποίηση έτσι ώστε να μεγαλώσουν με υγεία και δυνατά, σημειώνοντας πως το προσωπικό του πάρκου που έχει μεγάλη εμπειρία ανέλαβε την φροντίδα τους.
Ακολούθως ανέφερε πως οι ύαινες είναι πολύ άγριο ζώο και πολύ παρεξηγημένο , σημειώνοντας πως είναι το μόνο θηλαστικό που θεωρείται σαν παράσιτο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι σαρκοφάγο ζώο και τρέφεται αποκλειστικά με κρέας , που δεν σκοτώνει αλλά κλέβει συνήθως το φαγητό από άλλους θηρευτές όπως είναι λιοντάρια , λεοπαρδάλεις και άλλα.
Επιπρόσθετα ανέφερε πως έχει από τα πιο σκληρά δαγκώματα στο ζωολογικό βασίλειο, αφού , όπως εξήγησε , η πίεση της σιαγόνας της είναι τεράστια αφού μπορεί να σπάσει όλο των ειδών τα κόκαλά που άλλα ζώα δεν μπορούν να σπάσουν, ενώ η ύαινα συμπλήρωσε τρέφεται και με πτώματα .
Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε και στα δύο μικρά λιονταράκια που γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Πάρκο της Πάφου πριν ένα περίπου μήνα εν μέσω καραντίνας και τα οποία, όπως είπε, συνεχίζουν να μεγαλώνουν με τους γονείς τους.
Οι γονείς τους , δύο πανέμορφα λιοντάρια ο Δίας και η Ήρα έφεραν στον κόσμο δύο μικρά λιονταράκια ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως το αναπαραγωγικό πρόγραμμα του Pafos Zoo λειτουργεί άριστα ιδιαίτερα σε περιόδους καραντίνας που η ησυχία είναι διάχυτη παντού. Στα δύο λευκά λιονταράκια δόθηκαν τα ονόματα από επισκέπτες και διαγωνισμό μέσω του fb και το αγοράκι ονομάστηκε Άζλαν και Λούνα το θηλυκό.
Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως οι γονείς τους ήρθαν στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας πριν περίπου από 8 χρόνια από ένα Ζωολογικό κήπο στην Νότιο Αφρική.Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, προσαρμόστηκαν στο Ζωολογικό κήπο της Πέγειας πάρα πολύ καλά και έχουν γεννήσει τρεις φορές . Ωστόσο σημείωσε, τις πρώτες δύο γέννες δεν ήταν τόσο πετυχημένη η εκτροφή των νεογνών από την μητέρα τους , όμως αυτή τη φορά , υποστήριξε , τα πάει πολύ καλά, λόγω και της ησυχίας που επικρατεί στο ζωολογικό κήπο με την καραντίνα και την ανυπαρξία των επισκεπτών.
Επιπρόσθετα ανέφερε πως αναμένεται ο ζωολογικός κήπος της Πέγεια να εμπλουτιστεί με νέα ζώα όπως είναι οι ασιατικές αρκούδες που αναμένεται να αφιχθούν σε τέσσερις περίπου μήνες, ενώ στα κοντινά σχέδια είναι και η άφιξη ρινόκερων, καμηλοπαρδάλεις αλλά και άλλοι ασιατικοί ελέφαντες για να κάνουν παρέα στην ελεφαντίνα Σιούμπα που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και φιλοξενείται εδώ και πέντε χρόνια στο ζωολογικό κήπου.
Επίσης είπε , επιθυμούν να φέρουν πολλά είδη ελαφιών.
Ο Ζωολογικός κήπος της Πέγειας σήμερα παραμένει κλειστός λόγω της καραντίνας. Τα έξοδα τρέχουν ιδιαίτερα με την εκτροφή των ζώων, ωστόσο οι ιδιοκτήτες του ελπίζουν σε καλύτερες μέρες με το άνοιγμα του Ζωολογικού κήπου, στις 13 του Ιούνη και με την έναρξη της επισκεψιμότητας του. H συλλογή του ζωολογικού κήπου περιλαμβάνει λιοντάρια , τίγρεις, κερκοπίθηκους, πανέξυπνες κουκουβάγιες και γοητευτικούς παπαγάλους, εξωτικά πουλιά, φασανιούς, στρουθοκάμηλους, περδίκια, παγώνια σε μοναδικούς χρωματισμούς, ζέβρες, ποικιλία πιθήκων, χρυσοκέφαλα πιθηκάκια, ιγκουάνα, αετούς, γκαζέλλες, καμηλοπάρδαλεις, ελέφαντες, δηλητηριώδη φίδια και διαφόρων ειδών ερπετά.