Αρχική Τελευταία Νέα Ποιος θα πληρώσει την ζημιά με το έδαφος στο Πισσούρι; Οι φορολογούμενοι;

Ποιος θα πληρώσει την ζημιά με το έδαφος στο Πισσούρι; Οι φορολογούμενοι;

Σε σημερινό σχόλιο στο Φιλελεύθερο γίνεται αναφορά για την κατάσταση στο Πισσούρι και ποιος τελικά θα πληρώσει τις ζημίες που δημιούργησε το έδαφος.

Αυτούσιο το σχόλιο από το ΒΑΣ ΒΑΣ

“Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν €100 εκατομμύρια για τη στήριξη του εδάφους στο Πισσούρι και οι επιχειρηματίες που έκτισαν και πούλησαν τα σπίτια και οι μηχανικοί που τα σχεδίασαν θα την βγάλουν τσάμπα. Αν ισχύουν όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, ότι δηλαδή για τις ζημιές φταίει μόνο η φύση, τότε να διαταχθεί εναντίον της πειθαρχική και ποινική έρευνα. Να κληθεί και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο Γενικός Ελεγκτής να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι υποστήριζαν δημοσίως ότι η ευθύνη βαραίνει όσους έκτισαν σε λίμνες οι οποίες είχαν μπαζωθεί προηγουμένως. «Λίμνες», έτσι ονομάζεται η υπό κατολίσθηση περιοχή.

Να μας πουν και γιατί εντάχθηκε σε οικιστική ζώνη η περιοχή η οποία έπασχε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Να μας πουν και πού στήριξε τις εκτιμήσεις του μηχανικός του υπουργείου Εσωτερικών  ο οποίος δεν τα φόρτωσε στη φύση και ο οποίος δεν είναι ο τελευταίος μηχανικός αλλά φαίνεται να κατέχει το αντικείμενο. Η απόφαση δημιουργεί προηγούμενο και για όποιον κτίζει «κάστρα στον αέρα» θα καλούμαστε εμείς να πληρώνουμε τη νύφη. Αυτό που πάει να γίνει αποτελεί σκάνδαλο και ελπίζω να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Άλλο είναι να παραχωρήσεις στήριξη σε οικογένειες οι οποίες αγόρασαν ένα σπίτι και άλλο να καλύψεις τις ζημιές τις οποίες έπρεπε να καλύψουν άλλοι.”