Αρχική Τελευταία Νέα Εδώ εντοπίστηκε η αλυσίδα των 5 κρουσμάτων στη Λεμεσό

Εδώ εντοπίστηκε η αλυσίδα των 5 κρουσμάτων στη Λεμεσό

Όπως αναφέρει το Υπ. Υγείας σε επίσημη ανακοίνωση του:

 

«…Μετά και τα πρόσφατα εγχώρια περιστατικά της νόσου COVID-19 που εντοπίστηκαν στην Λεμεσό και ιδιαίτερα η περίπτωση της αλυσίδας των 5 εργαζόμενων στο Wagamama στη Μαρίνα Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας επισύρει την προσοχή των πολιτών σε ό,τι αφορά σε επισκέψεις τους σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη συστοιβάδα τον χώρο εστίασης στη Μαρίνα Λεμεσού, σημειώνεται ότι έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση όλοι οι εργαζόμενοι και έχει γίνει απολύμανση του χώρου για δύο διαδοχικές μέρες, τηρώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού, όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι ταμίες και οι πωλητές σε υπεραγορές, καταστήματα λιανικού εμπορίου, οι σερβιτόροι και οι παρασκευαστές ποτών και τροφίμων σε χώρους εστίασης, κοκ. Παράλληλα, μεταξύ των εργαζομένων θα πρέπει να εφαρμόζεται το μέτρο αποστασιοποίησης σε όλες τις ώρες, ιδιαίτερα κατά τα διαλείμματα, οπότε και υπάρχει μεγαλύτερη επαφή μεταξύ των εργαζομένων…»