Αρχική Υγεία Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού: Πυροβολεί και καταγγέλει νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων και πολιτικές σκοπιμότητες

Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού: Πυροβολεί και καταγγέλει νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων και πολιτικές σκοπιμότητες

Καταγγελία-βόμβα από το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού…

 

Το Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού, με αρχίατρους τον Ανδρέα Θεοδούλου και Ανδρέα Πανταζής, ανακοίνωσαν οτι την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με το προσωπικό και τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το κέντρο, θα διαμαρτύρηθούν έξω από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας διεκδικώντας τα αιτήματα τους.

Στην ανακοίνωση τους καταγγέλουν «τεράστιες αδικίες» από πλευράς ΓεΣΥ και ΟΑΥ που δημιουργούν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ιδρυμάτων υγείας  με αποτελεσμα να οδηγούν νοσηλευτήρια σε κλείσιμο.

Αυτούσια η ανακοίνωση τους:

«Την 01/06/2020 εντάχθηκαν στο Γενικό Σύστημα Υγείας τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στον Κύπριο πολίτη, στον Κύπριο φορολογούμενο, μια αξιοπρεπή και καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο τομέας της υγείας έπρεπε και πρέπει να μείνει έξω από σκοπιμότητες.

Το κυριώτερο όμως είναι ότι με τίποτα δεν πρέπει το ίδιο το σύστημα Υγείας να δημιουργεί ανισότητες και διακρίσεις. Αυτές οι ανισότητες και διακρίσεις και αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός δημιουργούνται όταν νοσηλευτήρια για την ΙΔΙΑ επέμβαση αμοίβονται διαφορετικά.

Σε ποια ευρωπαική χώρα κύριοι του ΟΑΥ γίνονται τόσες διακρίσεις; Γιατί κύριοι δημιουργήσατε ασθενείς δύο ταχυτήτων, ιατρούς και νοσηλευτήρια δύο ταχυτήτων;

Παρά τις συναντήσεις με τους κύριους του ΟΑΥ και αν και επανειλημμένα θέσαμε αυτά τα ερωτήματα ποτέ δεν πήραμε απάντηση.

Σήμερα σας ερωτούμε ευθέως: Είναι ή όχι αντισυνταγματικό ο ΟΑΥ να αμείβει νοσηλευτήρια για την ίδια ιατρική πράξη διαφορετικά (ακόμα και ο ίδιος γιατρός να εκτελέσει το ΙΔΙΟ χειρουργείο σε διαφορετικά νοσηλευτήρια η αμοιβή είναι διαφορετική).

Με βάση ποιων κριτηρίων κρίνατε ότι το νοσηλευτήριο μας θα αμείβεται πιο λίγα; Μήπως υστερεί σε κτηριακές εγκαταστάσεις; Σας κάλεσαμε το είδατε και μείνατε άναυδος κύριε Παπακωνσταντίνου!

Μήπως υστερεί το νοσηλευτήριο μας σε ιατρικό μηχανισμό; Μήπως οι γιατροί που εργάζονται στο νοσηλευτήριο μας είναι υποδιέστεροι; Σίγουρα όχι. Εργάζονται 16 ιατροί εγνωσμένης αξία. Μήπως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες;

Σας ερωτούμε λοιπόν γιατί αυτές οι διακρίσεις και αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ένα τόσο καλά σχεδιασμένο νοσηλευτήριο σαν το δικό μας εντάχθηκε στο ΓΕΣΥ για να παρέχει υψηλές ιατρικές υπηρεσίες. Είναι απαράδεκτο εκ μέρους σας να κάνετε διακρίσεις νοσηλευτηρίων.

Σε λίγες μέρες μας αναγκάζετε να διαμαρτυρηθούμε έξω από τα γραφεία του ΟΑΥ. Πρέπει η κοινή γνώμη να γνωρίζει ότι διαμορφώσατε κλινικές, ασθενείς, ιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό δύο ταχυτήτων.

Αν επιτρέψουμε αυτή την απαράδεκτή κατάσταση τότε να είστε σίγουροι ότι νοσηλευτηρία θα κλείσουν.

Αυτό δεν είναι στο ΓΕΣΥ που οραματίστηκαμε. Δεν πρόκειται να ανεκτούμε ανισότητες και αδικίες εις βάρος ιατρών και ασθενών.»