Αρχική Εκδηλώσεις Η Λεμεσός μπαίνει στον χάρτη των αγώνων ποδηλασίας για ερασιτέχνες

Η Λεμεσός μπαίνει στον χάρτη των αγώνων ποδηλασίας για ερασιτέχνες

Με έναν αγώνα μήκους 95.9χλμ η Λεμεσός μπαίνει την Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 στον χάρτη των αγώνων ποδηλασίας δρόμου για ερασιτέχνες. 

 

Η περιγραφή της εκδήλωσης του αγώνα:

Η διοργάνωση φέρει την ονομασία Gran Fondo Apollo and Aphrodite, εμπνευσμένη από τη μυθολογία με την οποία είναι συνδεδεμένη η περιοχή από την οποία θα διέλθει η διαδρομή του αγώνα, τον οποίον συνδιοργανώνουν η Activate Cyprus και ο Δήμος Λεμεσού.

Μια ποδηλατική διαδρομή που σας μεταφέρει σε τοποθεσίες όπου γεννήθηκε η μυθολογία και καταγράφηκε η ιστορία. Αυτή είναι μια ιδέα που γίνεται πραγματικότητα μέσα από το “Aphrodite and Apollo Gran Fondo”, έναν αγώνα ποδηλασίας για όλους που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο νησί της Κύπρου. Αυτός είναι ένας αγώνας που ταιριάζει σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από αρχάριους έως επαγγελματίες!

Η Κύπρος είναι γνωστή για τους μυθολογικούς δεσμούς της με τους αρχαίους θεούς, εξ ου και την ύπαρξη εκατοντάδων αρχαιολογικών χώρων και άλλων μνημείων που συνδέονται με τους θεούς του Ολύμπου, ιδιαίτερα της Αφροδίτης και του Απόλλωνα που λατρεύονταν πολύ στο νησί. Η διαδρομή αυτού του μοναδικού Gran Fondo πραγματοποιείται σε περιοχές μεγάλης ομορφιάς, αρχαιολογικής σημασίας και αυθεντικότητας του μικρού μας νησιού! Η επιλεγμένη διαδρομή απεικονίζει την ομορφιά του νησιού καθώς και τα 10.000 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και πολιτισμού της Κύπρου και των ανθρώπων της!

Το αμφιθέατρο του Κουρείου και το ιερό του Απόλλωνα Υλάτη είναι μερικά από τα καλύτερα σημεία των διαδρομών που θα αγωνιστείτε τον Οκτώβριο στην Κύπρο.

Δείτε την ανάρτηση του Λεμεσιανού φωτογράφου Ρώμου Κοτσώνη: