Αρχική Τελευταία Νέα Πυρ και μανία τα θέατρα της Λεμεσού με τον νέο περιορισμό του...

Πυρ και μανία τα θέατρα της Λεμεσού με τον νέο περιορισμό του κοινού στις παραστάσεις

Αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προκάλεσε η απόφαση του Υπ. Υγείας να μειώσει το κοινό των παραστάσεων σε 75 άτομα, παρόλο που αρκετοί πολιτιστικοί χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερο κοινό με δεδομένες τις αποστάσεις και τις προηγούμενες οδηγίες που είχαν δοθεί.

Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού σε ανάρτηση του σχολιάζει καυστικά ότι θα μετονομάσει τις επόμενες του παραστάσεις σε “γάμους και βαφτίσεις με καλλιτεχνικό πρόγραμμα” καθώς παρόλα τα νέα που επιβλήθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία, οι γάμοι μπορούν να διεξαχθούν με 350 άτομα ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πρέπει να αρκεστούν στα 75 άτομα.

Το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ Λεμεσού μετονομάζει όλες του τις παραστάσεις σε “βαπτίσεις” και “γάμους” με καλλιτεχνικό πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε από Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού – Pattihio Limassol Municipal Theatre στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Παράλληλα το Θέατρο Ριάλτο, με αφορμή την διεξαγωγή του Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, στο χθεσινό χαιρετισμό πριν την έναρξη των προβολών έγινε αναφορά στο οτι “η αυστηρότητα των μέτρων πλήτει για ακόμα μια φορά τον πολιτισμό”, ωστόσο η προσπάθεια για όσο καλύτερη και ασφαλή για όλους διεξαγωγή των προβολών είναι πρώτιστο μέλημα των διοργανωτών.

Ευχόμαστε τα θέατρα σύντομα να γεμίσουν κόσμο όπως παλιά, αλλά μέχρι τότε η αυστηρότερα των μέτρων να μην πλήττει θανάσιμα τον πολιτισμό, το οποίο έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε…