Αρχική Τελευταία Νέα Ε. Κωνσταντινίδου: Η έξαρση των κρουσμάτων στο Μέλαθρον οφείλεται σε μη τήρηση...

Ε. Κωνσταντινίδου: Η έξαρση των κρουσμάτων στο Μέλαθρον οφείλεται σε μη τήρηση των μέτρων

Στη μη αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, απέδωσε την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας, η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, η κυρία Κωνσταντίνου δήλωσε ότι όλα έγιναν σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει καταγραφή των γεγονότων, ώστε να καταδειχθεί πού υπήρξε κενό.
Επισήμανε πως το πρόβλημα διαπιστώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ύστερα από ελέγχους του Υπουργείου Υγείας, διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, τρία μέλη του προσωπικού.
Ανέφερε ότι τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν και ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές τους, ωστόσο στη συνέχεια σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων.
“Φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα στην συγκεκριμένη στέγη ηλικιωμένων”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντίνου.
Είπε, επίσης, ότι τέσσερις ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι συμπτωματικοί, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ενώ οι υπόλοιποι είναι υπό την επιτήρηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
Η κυρία Κωνσταντίνου τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εξεύρεσης δεύτερου Νοσοκομείου Αναφοράς, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

RIK