Αρχική Τελευταία Νέα Προδρόμου: «Θα είναι δυνατή η διακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες επαρχίες»

Προδρόμου: «Θα είναι δυνατή η διακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες επαρχίες»

Σε διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση προέβη ο υπουργός Παιδείας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ έδωσε απάντηση για τους καθηγητές που πρέπει να μετακινούνται σε άλλες επαρχίες.

Όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου, θα είναι δυνατή η διακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες επαρχίες, όταν χρειάζεται για να φτάσουν στα σχολεία όπου διδάσκουν, ενώ υπάρχει δυνατότητα και σε λίγες περιπτώσεις είναι δυνατή η μετακίνηση μαθητών όταν είναι αναγκαίο.
 
«Θα μπορούν να εξαιρούνται από τους κανόνες και να μπορούν να μετακινούνται, τόσο ανάμεσα στις δυο επαρχίες, όσο και προς τις υπόλοιπες επαρχίες», υπέδειξε ο κ. Προδρόμου.
 
Εξάλλου, ο Πρόδρομος Προδρόμου επεσήμανε πως στη δημόσια εκπαίδευση έχουμε περίπου 8,500 παιδιά σε 24 σχολεία. Η εξ αποστάσεως λειτουργία αυτών των σχολείων ξεκινά από τη Δευτέρα. Με οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί προβλέπεται ότι θα προσαρμοστεί ολόκληρο το ωρολόγιο πρόγραμμα σε συνθήκες εξ αποστάσεως διδασκαλία.
 
Αυτό προβλέπει ότι θα προσαρμοστεί το ωράριο. Τα μαθήματα θα είναι μικρότερης διάρκειας. Η οδηγία που δόθηκε είναι για περιόδους 35 λεπτών, όπου 15 λεπτά θα αφορά διαδραστική επικοινωνία για απορίες και διάλογο.