Αρχική Τελευταία Νέα “Happy anniversary” φώναξαν τα παιδιά του Sistema Cyprus σε online μίνι συναυλία...

“Happy anniversary” φώναξαν τα παιδιά του Sistema Cyprus σε online μίνι συναυλία με την Βασίλισσα (VIDEO)

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο προς τιμή της πρόσφατης επετείου του γάμου της.

Αρχικά συνομίλησε διαδικτυακά με τους νικητές του βραβείου Commonwealth Points of Light, το οποίο απονέμεται από τη Βασίλισσα κάθε εβδομάδα σε διαφορετικά άτομά για το σημαντικό έργο που επιτελούν στις κοινότητες τους ως εθελοντές.

Ανάμεσα τους αυτή την φορά και η Νικολέττα Πολύδωρου, από την Κύπρο, ως η 153η παραλήπτρια του βραβείου Commonwealth Points of Light, για την εθελοντική προσφορά της στην στήριξη περιθωριοποιημένων παιδιών και νέων μέσω της μουσικής εκπαίδευσης. 

SistermaRehearsalFebruary-3-9fb0c57e.jpeg

Η Νικολέττα διδάσκει μουσική και διευθύνει το «Sistema Cyprus», ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2018, με στόχο να προσφέρει σε παιδιά και νέους από ευάλωτες και περιθωριοποιημένες κοινότητες δωρεάν μουσική παιδεία. Το Sistema Cyprus παρέχει μουσικά όργανα, δωρεά του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ και προσφέρει εβδομαδιαία μαθήματα μουσικής σε περισσότερα από 200 παιδιά. Πολλά από τα παιδιά είναι προσφυγές ή μετανάστες, και η δημιουργία ορχηστρών και χορωδιών επιτρέπει την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυξάνει τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Τα μαθήματα γίνονται στην Φανερωμένη στη Λευκωσία και στη Φανερωμένη στη Λάρνακα! 

Έτσι με ευκαιρίας της συνομιλίας της Κύπριας Νικολέττας μαζί με την βασίλισα, τα 45 παιδιά όλα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Sistema Κύπρου χάρισαν μια μίνι συναυλία στην βασίλισσα και στο τέλος φώναξαν όλα μαζί “Happy anniversary, your majesty”! Με την βασίλισσα να σκάει ένα μεγάλο χαμόγελο και να λέει “Thank you for letting me hear that.” (Ευχαριστώ που με άφησες να το ακούσω)!

(3:36)