Αρχική Τελευταία Νέα Δραματική έκκληση ΥΠΟΙΚ για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού

Δραματική έκκληση ΥΠΟΙΚ για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού

Δραματική έκκληση για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, προειδοποίησε ότι εάν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός θα κινδυνεύει το κράτος με παράλυση ή και με διάλυση. Μια τέτοια εξέλιξη, ανέφερε, θα προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες και θα οδηγήσει την Κύπρο σε μαύρες εποχές.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σε μία περίοδο κατά την οποία καταβάλλεται προσπάθεια για αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία, το κυπριακό κράτος θα στερηθεί τις αναπτυξιακές δαπάνες και θα οδηγηθεί σε νομικά αχαρτογράφητα νερά.
Είπε επίσης ότι εάν καταψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, η Κύπρος θα γίνει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που θα στερηθεί εξακόσια-τριάντα-τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι το κράτος δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει το ποσό που απαιτείται για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Αναφερόμενος στην αξίωση κομμάτων για παραχώρηση των φακέλων για τις πολιτογραφήσεις στο Γενικό Ελεγκτή, ο κύριος Πετρίδης είπε ότι αυτή η επιμονή εξυπηρετεί μόνο μικροκομματικά συμφέροντα.
Τόνισε επίσης ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να τίθεται ως πολιτικός εκβιασμός, υποδεικνύοντας πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, η κυβέρνηση δρα θεσμικά στη βάση των υποδείξεων του Γενικού Εισαγγελέα.
Ο Κωνταντίνος Πετρίδης υπογράμμισε ότι ο Γενικός Ελεγκτής, δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Κατηγόρησε μάλιστα τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι διέρρευσε για πολιτικούς λόγους, τις εκθέσεις για τις πολιτογραφήσεις.

RIK