Αρχική Τελευταία Νέα Με φόντο την καταψήφιση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή συνεχίζεται στις 14:00...

Με φόντο την καταψήφιση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή συνεχίζεται στις 14:00 η συζήτηση

Με δεδομένη την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και τους Οικολόγους, η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζουν τις προσπάθειες για εξασφάλιση της απαραίτητης πλειοψηφίας.

Χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είχε αλλεπάλληλες επαφές με αρχηγούς ή εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίοι δεν είπαν ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό, αλλά και με όσους θα πουν ΟΧΙ, αλλά δεν το ανακοίνωσαν ακόμη επίσημα.  
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, τον βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο των Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, τους βουλευτές Αγγελο Βότση και Γεώργιο Προκοπίου της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων και την Αννα Θεολόγου του Κινήματος Ανεξάρτητοι.
 
Ο κύκλος των επαφών του Προέδρου του ΔΗΣΥ έκλεισε με συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Η στάση της ΕΔΕΚ αναμένεται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος, αφού το κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρεί ότι έχει ήδη εξασφαλίσει 24 με 25 ψήφους. Εκτιμάται ότι με ενδεχόμενη υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού από την ΕΔΕΚ που διαθέτει τρεις βουλευτές, θα εξααφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία.
 
Η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού αναμένεται ότι θα αρχίσει λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, αφού προηγηθούν οι τελευταίες τοποθετήσεις των κομμάτων.
 
Ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για αναβολή της ψηφοφορίας μέχρι αύριο το απόγευμα, ώστε να δοθεί πρόσθετος χρόνος για διαπραγματεύσεις.
RIK