Αρχική Τελευταία Νέα «Πολύ άσχημη η επιδημιολογική εικόνα-Υπάρχει κόπωση, δεν τηρούνται τα μέτρα»

«Πολύ άσχημη η επιδημιολογική εικόνα-Υπάρχει κόπωση, δεν τηρούνται τα μέτρα»

Πολύ μεγάλη ανησυχία και αγωνία για τις αντοχές του συστήματος υγείας εκφράζει το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση χαρακτήρισε πολύ άσχημη την επιδημιολογική εικόνα, την οποία απέδωσε στην κόπωση και στη λανθασμένη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

Ερωτηθείσα κατά πόσον είμαστε κοντά σε ένα νεο λοκ νταουν, η κυρία Ανθούση είπε οτι αυτό το σενάριο είναι απευκταίο. Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο, δεν θα εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε την προηγούμενη φορά.

Η κυρία Ανθούση ανέφερε ότι οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τα δημόσια νοσηλευτήρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Είπε οτι κάποιοι γιατροί δεν παρουσιάστηκαν πρόθυμοι να ανταποκριθούν οταν έγιναν επιτάξεις με βάση τα σχετικά διατάγματα.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εντός γεσύ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να συνδράμουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο η νέα μετάλλαξη του κορωνοιού να εχει μεταφερθεί στην Κυπρο, η κυρία Ανθούση είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ληφθεί δείγματα απο επιβάτες που έφτασαν απο την Αγγλία και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.