Αρχική Τελευταία Νέα Αρχιεπίσκοπος: Δεν πήρα τις €300 χιλ. σε σακούλα

Αρχιεπίσκοπος: Δεν πήρα τις €300 χιλ. σε σακούλα

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παραδέχθηκε ότι απέστειλε επιστολή προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ζητώντας του να προωθήσει το αίτημα του Μαλαισιανού Τζον Λόου και άλλων δύο προσώπων για πολιτογράφηση στην Κύπρο.

Στην κατάθεση του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχθηκε επίσης ότι ο Μαλαισιανός του έδωσε εισφορά €300.000 για την υποστήριξη της Θεολογικής Σχολής.
Διευκρίνισε ότι η επιταγή από το Μαλαισιανό δόθηκε σε ένα γεύμα στην Αρχιεπισκοπή όταν κλήθηκε από τον ίδιο για να τον γνωρίσει μετά που εξέφρασε πρόθεση να εισφέρει στην Αρχιεπισκοπή.
Σημείωσε εντούτοις ότι δεν δέχθηκε την επιταγή λέγοντας ότι η Αρχιεπισκοπή δεν παίρνει επιταγές έτσι κατατέθηκε σε Τράπεζα σε λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής η οποία την μεταβίβασε την ίδια ημέρα στη Θεολογική Σχολή.

Ειδικότερα για την επιστολή που απέστειλε προς το Σωκράτη Χάσικο την 1/9/2015 είπε ότι δεν γνώρισε κανένα από τους τρείς επενδυτές στους οποίους αναφερόταν και ότι απέστειλε την επιστολή κατόπιν υπόδειξης του developer που ανέλαβε να ανεγείρει τις επαύλεις του Μαλαισιανού και των άλλων δύο επενδυτών
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ ότι πολιτογραφήθηκαν τα τρία πρόσωπα.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy