Αρχική Τελευταία Νέα Γυναίκα με κορωνοϊό στη Λεμεσό κυκλοφορούσε κανονικά

Γυναίκα με κορωνοϊό στη Λεμεσό κυκλοφορούσε κανονικά

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινής αναφέρεται στις αλυσίδες μετάδοσης που έχουν δημιουργηθεί ειδικότερα στη Λεμεσό, η οποία σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών είναι επιβαρυμένη.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, γυναίκα στη Λεμεσό με κορωνοϊό κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς να νοιάζεται εάν θα μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα. Η ίδια συμπεριφορά παρουσιάστηκε και σε χώρο εργασίας στην πόλη όπου γυναίκα η οποία εμφάνισε συμπτώματα εξακολουθούσε να εργάζεται κανονικά με αποτέλεσμα να μεταδώσει τον ιό σε συνάδελφους της.

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας ιχνηλάτησης, μαθητής πήγαινε κανονικά στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσε ενώ παρουσίαζε πυρετό για 5 συνεχόμενες ημέρες. Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ορισμένα άτομα τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό, πήγαιναν σε 4-5 διαφορετικά σημεία δειγματοληψίας για να κάνουν rapid test καθώς αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα θεωρώντας ότι στο επόμενο σημείο θα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά σίγουρα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις για μετέπειτα χαλαρώσεις καθώς ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων ανεβαίνουν, δύσκολα θα ακολουθήσουν αποφάσεις για περαιτέρω ανοίγματα.