Αρχική Τελευταία Νέα Μαρίνα Λεμεσού: H πανδημία μείωσε τα σκάφη, όχι τις πωλήσεις

Μαρίνα Λεμεσού: H πανδημία μείωσε τα σκάφη, όχι τις πωλήσεις

Ο κορωνοϊός επηρέασε και τη Μαρίνα Λεμεσού, επιφέροντας σημαντική μείωση στην κινητικότητα σκαφών, όπως συνέβη και διεθνώς, τονίζει o Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού Νικηφόρος Παμπακάς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο InBusinessNews, ο κ. Παμπακάς αναφέρεται στους στόχους για το 2021, γνωστοποιώντας ότι στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η προσθήκη εστιατορίων και καταστημάτων. Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου, ολοκληρώνεται η κατασκευή του συγκροτήματος διαμερισμάτων Castle Residences, με το ενδιαφέρον των αγοραστών να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Πως επηρεάστηκε η κίνηση στη μαρίνα καθ’ ‘ολη αυτή την περίοδο της πανδημίας; Έρχονταν σκάφη/γιοτ και σε τι ποσοστό συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια;

Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει επηρεάσει αρκετούς τομείς της κοινωνίας μας. Εξαίρεση σε αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η Μαρίνα Λεμεσού, της οποίας η κινητικότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τους αριθμούς επισκεψιμότητας των ίδιων χρονικών περιόδων προηγούμενων ετών, γεγονός που συμβαίνει σε ολόκληρη τη πόλη της Λεμεσού. Σχετικά με τον κλάδο της ναυτιλίας και των σκαφών αναψυχής η κινητικότητα των σκαφών τόσο παγκοσμίως όσο και στη Μαρίνα Λεμεσού έχει επίσης μειωθεί σημαντικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται σε διεθνές επίπεδο, καθώς ενώ μερικά σκάφη έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν, τα αυστηρά πρωτόκολλα εισόδου που εφαρμόζονται στη μαρίνα, αποτρέπουν τις επισκέψεις σκαφών.

Ποιες οι εκτιμήσεις σας για το 2021 αναφορικά με τη μαρίνα;

Η Μαρίνα Λεμεσού προσφέρει ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής πάνω στη θάλασσα, συνδυάζοντας οικιστική και εμπορική ανάπτυξη μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής. Όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, το 2021 θα γίνει η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences στους ιδιοκτήτες τους. Το συγκρότημα Castle Residences αποτελεί την τελευταία φάση του έργου που ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης για αυτή τη χρονιά, έχουμε βάλει ως στόχο την  προσέλκυση περισσότερων σκαφών στη μαρίνα, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και διευκολύνσεων που παρέχεται ολόχρονα. Παράλληλα, ανεξάρτητα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης, στόχο μας αποτελεί και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης σε υφιστάμενους αλλά και καινούργιους πελάτες, διασφαλίζοντας την ασφαλή παραμονή τους στη Μαρίνα Λεμεσού και διατηρώντας το έργο ως ένα μοναδικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες της Μαρίνας – οι ιδιοκτήτες σκαφών και το πλήρωμα τους, οι  ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και επαύλεων, καθώς και οι επισκέπτες των καταστημάτων, των εστιατορίων και καφετεριών – θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία πάνω στη θάλασσα. Προσδοκούμε, η Μαρίνα Λεμεσού να αναχθεί ως ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό ταυτίζοντάς την με την ποιότητα, την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό. Όσον αφορά την εμπορική ανάπτυξη, τα σχέδια μας για το 2021 περιλαμβάνουν σημαντικές προσθήκες στην γκάμα των εστιατορίων αλλά και των καταστημάτων της Μαρίνας Λεμεσού, με απώτερο στόχο μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομίας αλλά και ψωνίσματος πάνω την θάλασσα, για όλους τους επισκέπτες.

Συνέχεια στο inbusinessnews.reporter.com.cy