Τα υγειονομικά μέτρα του νέου διατάγματος για προστασία από τον κορωνοϊό δεν είναι δίκαια για τον κλάδο, εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, αναφερόμενη κυρίως στο μέτρο της παρουσίας 7 προσώπων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτή.
Στην επιστολή της, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, η Ένωση σημειώνει ότι θα έπρεπε να υπάρξουν χαλαρώσεις στα φροντιστήρια, όπως οι αντίστοιχες σε άλλους τομείς.
Αναφέρεται ειδικότερα στις πρόνοιες που καθορίζουν ότι ο μέγιστος αριθμός καθορίζεται στα επτά πρόσωπα, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτή, (6+1) και στην απαίτηση για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω, η κατοχή είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.
«Έχουμε την πεποίθηση ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι δικαία για το τον κλάδο μας», αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται ότι «θεωρούμε ότι με βάση τα νέα μέτρα και τις χαλαρώσεις που έχουν προκύψει σε όλους τους τομείς, θα έπρεπε να υπάρξει χαλάρωση και στην λειτουργία των φροντιστηρίων»
Η Ένωση υπενθυμίζει ακόμη ότι στα δημόσια σχολεία ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις κυμαίνεται από 20 – 25 παιδιά, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών φροντιστηρίων αυτός ο αριθμός δεν υπερβαίνει τους 10 μαθητές ανά αίθουσα τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αναφέρεται.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς με τις τελικές εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα και γνωστικά αντικείμενα να είναι προ των πυλών.
«Η συνέχιση του μέτρου 6+1 δυσχεραίνει απίστευτα το έργο μας όσον αφορά την προετοιμασία των μαθητών για τις τελικές τους εξετάσεις και έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στις επιδόσεις όσο και στην ψυχολογία των παιδιών. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την θετική σας ανταπόκριση σε αυτό το αίτημά μας», καταλήγει η Ένωση Ιδιωτικών Φροντιστηρίων.
(ΚΥΠΕ)