Αναμφίβολα η δημιουργία πάρκων, πλατειών και πεζόδρομων και γενικότερα χώρων που δίνουν την δυνατότητα ψυχαγωγίας, άθλησης ή άλλων δραστηριοτήτων, αυτό αποτελεί δείγμα πολιτισμού για μια πόλη. Και η Λεμεσός, θα λέγαμε ότι κατά καιρούς έχει δείξει αυτή την πτυχή του πολιτισμού που την χαρακτηρίζει.
Ωστόσο ως πόλη που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή τροχιά οικοδομικής, πληθυσμιακής και πολιτισμικής ανάπτυξης, η μείζονα Λεμεσός (που περιλαμβάνει τους έξι δήμους αλλά και κάποιες κοινότητες που στην εξέλιξη τους έχουν ενωθεί ή τείνουν να σμίξουν με την καθαυτό πόλη), θα μπορούσε και έπρεπε να είχε κάνει πολύ περισσότερα σε αυτό τον τομέα ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Κάνοντας μια αποτίμηση των έργων που έχουν γίνει στην μείζονα Λεμεσό και αφορούν ειδικότερα την δημιουργία ολοκληρωμένων χώρων με πράσινο και υποδομές δραστηριοτήτων, θα λέγαμε ότι εκείνο που δεσπόζει είναι το παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο και βέβαια τα Γραμμικά Πάρκα στον Γαρύλλη και τον Βαθκειά που διασχίζουν περιοχές πέραν του Δήμου Λεμεσού και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών.