Αρχική Τελευταία Νέα Στην Ακταία Οδό θέλει η Λεμεσός το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην Ακταία Οδό θέλει η Λεμεσός το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την περιοχή μεταξύ των δύο λιμανιών και ειδικότερα την Ακταία Οδό μέσω μια μικρής επίχωσης που μπορεί να γίνει, υποδεικνύουν ο Δήμος Λεμεσού και άλλοι οργανωμενοι φορείς της πόλης, ως τον καταλληλότερο χώρο για την δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Έργων Γιάννη Καρούσο, σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με την συμμετοχή των Προέδρων και άλλων εκπροσώπων του ΕΒΕΛ και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Λεμεσού και άλλων υπηρεσιακών φορέων.

Το σκεπτικό για την συγκεκριμένη πρόταση των φορέων της Λεμεσού, όπως αναλύθηκε στην σύσκεψη από τον Δήμαρχο, στηρίζεται στο ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος και στο άμεσο μέλλον, θα υποστηρίζεται από ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών. «Είναι μια πρόταση που αισθητικά, πολεοδομικά, πολιτιστικά και οικονομικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις και κυρίως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και επιθυμίες της Λεμεσού, να αποκτήσει η πόλη ένα μουσείο αντάξιο της ιστορίας της», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Συνέχεια στο Limassol Today