Αρχική Τελευταία Νέα Τελευταία μέρα καθημερινής ανακοίνωσης κρουσμάτων στην Κύπρο

Τελευταία μέρα καθημερινής ανακοίνωσης κρουσμάτων στην Κύπρο

Πλέον η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία – Έρχεται νέα αλλαγή στο safe pass τη Δευτέρα – Πάμε για πλήρη άρση μέτρων

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία στην Κύπρο, αφού όπως ανακοινώθηκε, κατά την σημερινή ημέρα, θα γίνει η τελευταία καθημερινή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από covid στην Κύπρο. 

Πλέον οι ανακοινώσεις θα είναι εβδομαδιαίες. Η επόμενη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει δηλαδή την Μεγάλη Παρασκευή. Ως εκ τούτου, η καθημερινή ανακοίνωση που συνηθίσαμε όλοι νωρίς το βράδυ τελειώνει από σήμερα, και με τις χαλαρώσεις που ήδη τρέχουν από την Δευτέρα, αλλά και την πλήρη άρση των μέτρων που πλησιάζει, επιστρέφουμε και επίσημα πλέον στην κανονικότητα μας. 

Ευχή όλων να μην προκύψουν άλλες μεταλλάξεις και άλλη έξαρση κρουσμάτων που να φέρει οποιοδήποτε πισωγύρισμα αφού ομολογουμένως όλοι έχουμε κουραστεί με την πανδημία που δυστυχώς μέχρι τώρα στέρησε τη ζωή σε 988 ανθρώπους στην Κύπρο και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. 

Όσον αφορά τα μέτρα όπως έγραψε και χθες η offsite σύντομα αναμένονται αποφάσεις για πλήρη άρση των μέτρων.Την ερχόμενη Δευτέρα έχει διευθετηθεί νέα συνάντηση μεταξύ Υπουργού Υγείας και Επιδημιολόγων και αναμένονται νέες αποφάσεις. 

Δεδομένο πάντως ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 18/4, καταργείται για περισσότερους χώρους η επίδειξη safepass. 

Συγκεκριμένα από τις 18 Απριλίου 2022, την κατάργηση του Safe Pass σε λιανικό εμπόριο και εμπορικά κέντρα.

– Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης και άλλοι χώροι που βάσει διατάγματος πρέπει να προσκομίζεται Safe Pass.

– Η επίδειξη Safe Pass απαιτείται σε χώρους άνω των 100τ.μ, δηλαδή που συναθροίζονται πέραν των 25 προσώπων.