Αρχική Τελευταία Νέα Με προβλήματα και ελλείψεις ξεκίνησε η σαιζόν για τους ναυαγοσώστες

Με προβλήματα και ελλείψεις ξεκίνησε η σαιζόν για τους ναυαγοσώστες

Η άνοδος των θερμοκρασιών άναψε το πράσινο φως για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και ήδη ο κόσμος άρχισε, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, να κατακλύζει τις παραλίες της Λεμεσού.

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους
Πανέτοιμοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια των λουομένων, είναι και οι ναυαγοσώστες οι οποίοι ξεκίνησαν δουλειά από τον περασμένο μήνα. Φαίνεται όμως ότι και αυτή η σαιζόν ξεκινά με σημαντικές ελλείψεις σε ότι αφορά τις ναυαγοσωστικές υποδομές και ειδικότερα τους πύργους των ναυαγοσωστών αλλά και κάποιο απαραίτητο μηχανοκίνητο εξοπλισμό.
Η Ναυαγοσωστική Μονάδα της επαρχίας Λεμεσού, είναι εντεταλμένη να προσφέρει υπηρεσίες σε όλο το μήκος της ακτογραμμής που ξεκινά στα ανατολικά από την περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη και φτάνει στα δυτικά μέχρι και την παραλία στην κοινότητα Πισσουρίου. Σε αυτή την ακτογραμμή θα πρέπει να λειτουργούν τουλάχιστον 26 πύργοι ναυαγοσωστών αλλά το βέβαιο είναι ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλα τα πόστα. Μέχρι στιγμής λειτουργούν  17 σημεία, εκ των οποίων το ένα στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου, λειτουργεί με σύστημα βάρδιας.

Συνέχεια στο Limassol Today