Αρχική Τελευταία Νέα Επιστρέφουν οι μάσκες; Ζήτησε απόψεις ο Υπ. Υγείας από τους ειδικούς

Επιστρέφουν οι μάσκες; Ζήτησε απόψεις ο Υπ. Υγείας από τους ειδικούς

Τις απόψεις των ειδικών σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από την επιδημιολογική ομάδα εισηγήσεις όσον αφορά την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους. Οι απόψεις των ειδικών θα αποσταλούν στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, με τον Υπουργό να μελετά τις σχετικές προτάσεις και να κρίνει ανάλογα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. 

Πάντως, η επιστημονική κοινότητα κρούει εδώ και αρκετές ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τους πολίτες να μην ξεχνούν πως ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα ανάμεσα μας και πως ο κόσμος οφείλει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας. 

Οι ειδικοί φοβούνται ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα στη μάχη με τον κορωνοϊό και θέτουν εκ νέου στο μικροσκόπιο τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Η έξαρση που παρατηρήθηκε στον εντοπισμό νέων κρουσμάτων φαίνεται ότι προέκυψε λόγω του κατακλυσμού, ενώ σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα διαδραματίζουν και οι νέες υποπαραλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα παρακολουθεί την κατάσταση με την πανδημία συνεχώς και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για λήψη μέτρων προς αποφυγή οποιασδήποτε έξαρσης. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των ειδικών ταχθεί υπέρ της επαναφοράς προστατευτικής μάσκας σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, τότε η θέση τους θα βρεθεί ενώπιον του επόμενου Υπουργικού για έγκριση, μετά και από την αξιολόγηση των εισηγήσεων που θα κάνει ο ίδιος ο Υπουργός.