Με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η Κρίστιαν Χρίστου απαριθμεί τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό στην περιοχή του παραλιακού μετώπου
Δείτε την ανάρτηση:
«ΜΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΗ ΟΛΥΜΠΙΩΝ
Στην ανάρτηση του Αλεξάνδρου Δασκαλακη στο ΦΒ πριν 4 μέρες (για την αποβάθρα του Εναερίου), υποσχέθηκα στον Δ. Σύμβουλο Μιχάλη Βασιλείου να του δώσω κατάλογο ορισμένων απο τα προβλήματα τα οποία λουόμενοι αλλά και περιπατητές επεσήμαναν και επισημαίνουν καθημερινά στο παραλιακό μας μέτωπο, στο μόλο και στην Ακτή Ολυμπίων.
Αγαπητέ Μιχάλη
Από αρκετούς συμπολίτες μας που αγαπούν και συχνάζουν στην παραλία πήρα τις δικές τους παρατηρήσεις που κατά καιρούς έστειλαν στον Δήμο η ανεφεραν στο FB και συμπλήρωσα και τις δικές μου.
– Πολλά δέντρα αφαιρέθηκαν ( κόπηκαν ή ξέραναν ), χωρίς να αντικατασταθούν .
Να φυτευτούν ακακίες και ευκάλυπτοι που μεγαλώνουν γρήγορα και προσφέρουν σκιά. Όχι πεύκα που αργούν παρα πολύ να μεγαλώσουν.
– Οι πρασιές που ξέραναν ή που κόπηκαν για να περάσουν αγωγοί προς τη θάλασσα δεν αντικαταστάθηκαν. Σε πολλά σημεία τα φυτά δεν ποτίζονται. Ως αποτέλεσμα ξέραναν ή παραμένουν ατροφικά.
– Πολύ ωραία μωσαϊκά από ψηφίδες που έγιναν από γνωστό καλλιτέχνη διαλύθηκαν χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. (Έναντι Fridays).
– Σπασμένα φωτιστικά πατώματος – παγίδες, με τα σύρματα τους εκτεθειμένα.
– Πολλά φωτιστικά, τόσο χαμηλά όσο και ψηλά, είναι σβηστά. Καμένες λάμπες; πεσμένες ασφάλειες;
– Τα χαμηλά φωτιστικά του παραλιακού πεζόδρομου χρειάζονται πλύσιμο και βάψιμο.
– Οι 5 δημοτικές μεγάλες ομπρέλες εξαφανίστηκαν από την παραλία (Εναντι Trilogy).
– Οι σπασμένοι κάλαθοι των αχρήστων δεν αντικαθίστανται. Αντίθετα αρκετά οξειδωμένα μισοβάρελλα είναι διάσπαρτα στο μόλο.
– Οι διαβάσεις πεζών του παραλιακού δεν σκουπίζονται.
– Οι κερκίδες που κάθονται οι λουόμενοι δεν σκουπίζονται από τους άμμους και τα διάφορα κατάλοιπα.
– Υπάρχουν σπασμένες κερκίδες και σπασμένα σκαλιά από πέρσι την Άνοιξη. Δεν διορθώθηκαν.
– Οι μεταλλικές κατασκευές της παραλίας όπως και όλα τα μεταλλικά καπάκια των διαφόρων υπηρεσιών είναι οξειδωμένα και χρειάζονται βάψιμο.
– Οι ξύλινες κατασκευές περίφραξης, τα παγκάκια και άλλα ξύλινα είδη το ίδιο.
– Οι αρμοί σε πολλά σημεία του πεζόδρομου, των κερκίδων όπως και των διαδρόμων του μόλου έχουν ανοίξει και τραβούν υγρασία. Χρειάζεται νέα σχολαστική αρμολόγηση όλων των κατασκευών.
– Τα τελευταία χρόνια δεν τοποθετούνταν συστηματικά ή καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο ομπρέλες και κρεβατάκια δίπλα από τον χώρο για τα θαλάσσια σπορ και σαν αποτέλεσμα έχουν μετακομίσει πολλοί λουόμενοι, κυρίως Λεμεσιανοί, σε άλλη περιοχή της παραλίας. Πρέπει να τοποθετούνται ανελλιπώς όλη την καλοκαιρινή περίοδο κάθε χρόνο.
– Τα δάπεδα και οι πεζόδρομοι του μόλου δεν καθαρίζονται συστηματικά από καφέδες , παγωτά, πίσσες, μηχανέλαια ή άλλους ρύπους.
– Τα όργανα γυμναστικής για ενήλικες που τοποθετήθηκαν το 2016 έχουν αφεθεί αμπογιάτιστα ενώ το πάτωμα τους, επίσης αμπογιάτιστο, έχει ξεφλουδίσει.
– Το γρασίδι που φυτεύτηκε με την κατασκευή των έργων έχει σε αρκετά σημεία καταστραφεί από την υπερβολική χρήση ή το ανεπαρκές πότισμα . Δεν έχει αντικατασταθεί ούτε βελτιώθηκε η άρδευση του.
– Το μικρό δασύλλιο, έναντι του κτιρίου ONE έμεινε ασθενικό και αραιοφυτεμένο. Πρέπει εκεί να διπλασιαστεί ο αριθμός των δέντρων για να προσφέρουν πράσινο και σκιά.
– Το ίδιο ισχύει και για τον μεγάλο χώρο έναντι του Debenhams. Εκεί πρέπει να φυτευτούν δεκάδες δέντρα ( ακακίες και ευκάλυπτοι), για να διαμορφωθεί ακόμα ένα δασύλλιο στη περιοχή.
– Ορισμένοι διαχειριστές καφετεριών του Δήμου επι του παραλιακού πεζόδρομου, επεμβαίνουν στη παραλία κατασκευάζοντας ντέκκια και τοποθετώντας καθίσματα.
Το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού , η λωρίδα από το Παλιό Λιμάνι μέχρι το ξενοδοχείο Crowne Plaza είναι ότι πιο ωραίο και πιο ελκυστικό έχει να επιδείξει η Λεμεσός .
Χρειάζεται όμως συνεχή, καθημερινή καθαριότητα, συντήρηση , φροντίδα, καλαισθησία και προστασία την οποία δυστυχώς δεν έχει. Με το ένα και πλέον εκατομμύριο ευρώ που εισπράττει ο Δήμος ως ενοίκια από τις (έξι) 6 παραλιακές καφετέριες η περιοχή έπρεπε να λάμπει και να είναι υπόδειγμα για όλη τη Μεσόγειο»