Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Στη φυλακή για 15 χρόνια ο 39χρονος για τον φόνο του...

Λεμεσός: Στη φυλακή για 15 χρόνια ο 39χρονος για τον φόνο του 75χρονου ταπετσάρη

Έπεσε σήμερα η αυλαία της εκδίκασης της υπόθεσης της δολοφονίας του 75χρονου ταπετσάρη Ζαχαρία Πέτρου στη Λεμεσό με το δικαστήριο να επιβάλει ποινή φυλάκισης δεκαπέντε χρόνων στον 39χρονο κατηγορούμενο για τον φόνο του σπιτονοικοκύρη του.

Το θύμα υπέκυψε δύο μήνες από την ημέρα που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον ενοικιαστή του.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου εντός της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε το θύμα με τον συνέταιρο του επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό.

Ενώ ο 75χρονος βρισκόταν μαζί με 72χρονο, έξω από το κατάστημά τους στη Λεμεσό, δέχθηκε επίθεση από άντρα, ο οποίος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Αποτέλεσμα ήταν ο 75χρονος να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο έδαφος, ενώ ο δράστης συνέχισε να τον χτυπά. Ο 72χρονος προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση και επίσης δέχθηκε επίθεση από τον δράστη, ο οποίος στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή.

Ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί το σοβαρότερο αδίκημα που αντιμετωπίζει, αυτό της ανθρωποκτονίας, ότι δηλαδή με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο του 75χρονου γρονθοκοπώντας και κλοτσώντας τον στο κεφάλι.

Σε προηγούμενη διαδικασία και σε ενδιάμεση απόφαση το Κακουργιοδικείο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, περί μειωμένου καταλογισμού, ισχυρισμοί που τέθηκαν κατά τον μετριασμό της ποινής.