Αρχική Τελευταία Νέα Άτομα με κυπριακή υπηκοότητα ανάμεσα σε συλληφθέντες στη Σιγκαπούρη για ξέπλυμα

Άτομα με κυπριακή υπηκοότητα ανάμεσα σε συλληφθέντες στη Σιγκαπούρη για ξέπλυμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης οι Αρχές της Σιγκαπούρης έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις 10 ατόμων σε σχέση με ξέπλυμα χρήματος.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία της Σιγκαπούρης συνέλαβε 10 αλλοδαπούς ως ύποπτους για ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα πλαστογραφίας για μια υπόθεση που αφορά περίπου 1 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (737 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, αυτοκίνητα πολυτελείας και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες είναι και 2 πρόσωπα με Κυπριακά Διαβατήρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για το 40χρονο, Su Haijin, κάτοχο κυπριακού διαβατηρίου καθώς και τον 34χρονο, Wang Dehai, επίσης κάτοχο κυπριακού διαβατηρίου.

Όπως αναφέρεται σε ξένα δημοσιεύματα, στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αστυνομικούς.

Ένας από τους «Κύπριους» μάλιστα, ο 40χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι δεύτερου ορόφου για να γλιτώσει τη σύλληψη. Εν τέλει βρέθηκε κρυμμένος μέσα στην αποχέτευση!

Τα 10 πρόσωπα συνελήφθησαν την Τρίτη στις κατοικίες τους, σε περιοχές όπως το Sentosa Cove, το Tanglin, το Orchard, η Holland και η River Valley. Όλοι τους έχουν προφυλακιστεί.

Κατασχέθηκαν περίπου 736 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα, αυτοκίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς, μετρητά και αγαθά.

Οι φωτογραφίες των αντικειμένων που τράβηξε η αστυνομία έδειχναν κουτιά που περιείχαν κοσμήματα – από χρυσά βραχιόλια μέχρι αξεσουάρ με διαμάντια.

Υπήρχαν επίσης δεκάδες πολυτελή ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρολογιών με μάρκες Rolex και Patek Philippe, καθώς και τσάντες Hermes, Dior, Chanel και Louis Vuitton.

Επίσης φαίνονται διάφορα αυτοκίνητα όπως Bentley

Αυτοί είναι οι δύο «Κύπριοι» που συνέλαβαν για ξέπλυμα χρήματος – Ο ένας πήδηξε από τον 2ο όροφο και κρύφτηκε στην αποχέτευση