Αρχική Λεμέσιος Λεμεσός: «Όχι άλλα φασιστικά πογκρομ» – Στο δικαστήριο οι 14 για τα...

Λεμεσός: «Όχι άλλα φασιστικά πογκρομ» – Στο δικαστήριο οι 14 για τα επεισόδια

Στο εδώλιο οι 14 για τα επεισόδια στην παραλιακή Λεμεσό –  Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο – Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους

Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει σήμερα στη Λεμεσό, οδηγούνται οι 14 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια πορείας για το μεταναστευτικό στη Λεμεσό.

Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλημμελήματος, οχλαγωγίας, εμπρησμού, κακόβουλης ζημιάς, κατεδάφισης κτηρίων από οχληγωγούς, οπλοφορίας, επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, φυλετικής διάκρισης και ληστείας.

Την ίδια στιγμή έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας από διάφορες οργανώσεις, οι οποίες ζητούν την παραδειγματική καταδίκη των συλληφθέντων, τονίζοντας ότι δε θα σταματήσουν να πιέζουν μέχρι να καταλήξουν στην φυλακή.

Στα πλακάτ που κρατούν οι διαμαρτυρόμενοι αναγράφονται συνθήματα, όπως «Δεν είναι αθώοι. Οι φασίστες στη φυλακή», «Όχι άλλα φασιστικά πογκρομ».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται ανήλικα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είναι από 16 μέχρι 50 χρόνων, ενώ ένας εξ αυτών συνελήφθη μετά τα επεισόδια και δυνάμει δικαστικού εντάλματος, καθώς φέρεται ως διοργανωτής της εκδήλωσης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη CyprusTimes εδώ: