Αρχική Πρόταση 2 ιδέες για να κάνετε τα Πασχαλινά σας αυγά ξεχωριστά!

2 ιδέες για να κάνετε τα Πασχαλινά σας αυγά ξεχωριστά!

Οι τελετουργίες του Πάσχα είναι συνήθως συνυφασμένες με το πάθος και την Ανάσταση. Το έθιμο των κόκκινων αυγών θυμίζει το αποκορύφωμα των Αγίων Παθών. Η Ανάσταση που ακολουθεί και το σπάσιμο των αυγών αυτών, είναι η ελπίδα της νέας ζωής και η υπόσχεση ότι αυτή θα είναι καλύτερη, χαρούμενη και γεμάτη ελευθερία.

Μια όψη της ελευθερίας είναι η δημιουργικότητα. Κι αυτή μας εμπνέει να δοκιμάζουμε διάφορες παραλλαγές στην παράδοση. Με έμπνευση από άλλες χώρες του κόσμου, όπου τα πασχαλινά αυγά δεν είναι υποχρεωτικά κόκκινα, επιλέξαμε μερικές εναλλακτικές στα κόκκινα. Μπορεί να μη σας εμπνεύσουν να τα τσουγκρίσετε αλλά θα γεμίσουν τον χώρο σας με τα χρώματα και την αισιοδοξία της άνοιξης.

Σε κάθε περίπτωση τα βασικά ισχύουν. Βράζετε τα αυγά πολύ πολύ καλά, ώστε να είναι σφιχτά και στη συνέχεια τα βάφετε στο χρώμα της αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο της βαφής.

Ιδέα 1

Στη συνέχεια κόψτε χρωματιστά υφάσματα σε λωρίδες. Κολλήστε στην περίμετρο του αυγού μια λεπτή ταινία διπλής όψης. Κολλήστε το ύφασμα, που έχετε μετρήσει να είναι σε μήκος ίσο με την ταινία, πάνω της . Πάρτε μια λεπτή χρωματιστή κορδέλα –σε χρώμα που να συμπληρώνει το ύφασμά σας- και δέστε ένα όμορφο φιογκάκι πάνω στο ύφασμα. Βάλτε τα αυγά σας σε ατομικές αυγοθήκες σαν αυτές του πρωινού.

Ιδέα 2

Θα χρειαστείτε τέμπερες στα χρώματα που προτιμάτε, μπατονέτες και οδοντογλυφίδες. Βουτάτε την μπατονέτα στην τέμπερα –χωρίς να διαλύσετε το χρώμα σε νερό- και αποτυπώνετε ένα κυκλάκι στο κέντρο του αυγού. Βουτάτε δεύτερη μπατονέτα σε δεύτερο χρώμα και φτιάχνετε μικρότερα κυκλάκια περιμετρικά του αρχικού. Αυτό γίνεται βουτώντας πιο απαλά την κεφαλή της μπατονέτας στο χρώμα κι εφαρμόζοντας με μικρότερη πίεση το χρώμα. Φτιάξτε όσα λουλουδάκια απαιτεί το σχέδιο που έχετε φανταστεί. Στη συνέχεια βουτήξτε την οδοντογλυφίδα σε τρίτο χρώμα και τραβήξτε γραμμή στον κενό χώρο ανάμεσα στα λουλουδάκια. Εννοείται ότι αν είστε εξοικειωμένη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλα στο κατάλληλο μέγεθος. Μόλις στεγνώσουν τα αυγά, τοποθετήστε τα σε θηκούλες για cupcakes ή σε καλαθάκι.

Γεμίστε το χώρο σας με χρώμα και το μεράκι σας.

Καλό Πάσχα

Tip: αν είναι η πρώτη φορά που θα αποπειραθείτε να κάνετε τέτοια χειροτεχνία, προτιμήστε να πειραματιστείτε με πλαστικά ή από αφρώδες υλικό αυγά. Θα νιώσετε το χέρι σας πιο σταθερό και σίγουρο.

Πηγή: Άλφα Μέγα