Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: «Τον σκότωσα αλλά δεν φέρω ποινική ευθύνη» – Η δήλωση της...

Λεμεσός: «Τον σκότωσα αλλά δεν φέρω ποινική ευθύνη» – Η δήλωση της Έφης στο δικαστήριο

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότους σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Η κατηγορούμενη προέβη στη σημερινή δικάσιμο σε ανωμοτί δήλωση.

«Άλλαξε η ζωή μου μετά το τροχαίο. Αισθάνομαι και αισθανόμουν μεγάλο πόνο και θλίψη διότι άθελα μου και το τονίζω, άθελα μου, απεβίωσε ο Αιμίλιος  Ιωάννου. Ήταν ένα δυστύχημα . Δεν ήταν κάτι το οποίο προκάλεσα με ηθελημένη ενέργεια», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Έφη Ηροδότου.

Διαβάστε αυτούσια την ανωμοτί δήλωση της ενώπιον του Δικαστηρίου
Παρακολουθώντας τη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου εις τα πλαίσια της ακροαματικής διαδικασίας έχω διαπιστώσει ότι η κατάθεση μου ημερομηνίας 27/12/2007 κατατέθηκε και σημειώθηκε ως Τεκμήριο 10 και η συμπληρωματική μου κατάθεση ημερομηνίας 5/1 κατατέθηκε και σημειώθηκε ως τεκμήριο 2.

Επί των ζητημάτων που είναι σχετικά με τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζω υιοθετώ πλήρως το περιεχόμενο των εν λόγω καταθέσεων μου δεν έχω οτιδήποτε να προσθέσω περαιτέρω επί των εν λόγω ζητημάτων .

Θα ήθελα επιπρόσθετα να πω ότι από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρο το υπό κρίση δυστύχημα η ζωή μου άλλαξε καθοριστικά. Αισθάνομαι και αισθανόμουν μεγάλο πόνο και θλίψη διότι άθελα μου και το τονίζω, άθελα μου, απεβίωσε ο Αιμίλιος  Ιωάννου. Ήταν ένα δυστύχημα . Δεν ήταν κάτι το οποίο προκάλεσα με ηθελημένη ενέργεια. Μπορούσε και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μια να μην συμβεί τέτοιο πράγμα σε κανένα . Να αφαιρέσει  δηλαδή άθελα του ανθρώπινη ζωή.

Θα ήθελα όμως επιπρόσθετα να αναφέρω ότι πολλά πράγματα που έλαβαν χώρα μετά την 27/12/2007 δεν ήσαν χωρίς πρόθεση και εννοώ τους δημόσιους προπηλακισμούς και προβολές, ειδικά μέσω των μέσων ηλεκτρονική επικοινωνίας. Δεν κατηγορώ κανένα συγκεκριμένα δια τούτο.

Απλά καταγράφω ένα γεγονός. Παρουσιάστηκα και χαρακτηριστικά σαν να είμαι ο χειρότερος εγκληματίας.
Καταλήγοντας αναφέρω ότι θα έκαναν οτιδήποτε να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Αλλά αυτό δυστυχώς είναι αδύνατο. Τόσο δια τα καλά όσο και δια τα κακά πράγματα στη ζωή. Επαναλαμβάνω όμως ότι ήταν ένα τραγικό ατύχημα και όχι μια ηθελημένη εκ μέρους μου εγκληματική ενέργεια. Ένα ατύχημα για το οποίο ειλικρινά πιστεύω πως δεν φέρω καμία νομική ευθύνη.

 

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ