Αρχική Τελευταία Νέα Περισσότερα έργα στη Λεμεσό – Νέα σχέδια για την πόλη

Περισσότερα έργα στη Λεμεσό – Νέα σχέδια για την πόλη

Τα τελευταία χρόνια, ο κάθε Λεμεσιανός αλλά και οι ξένοι επισκέπτες γίνονται μάρτυρες μιας σειράς σημαντικών έργων που έχουν γίνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τα οποία έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα του δήμου και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα.
 
Έργων υποδομής πολλών εκατομμυρίων τα οποία εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες και ικανούς χειρισμούς της τοπικής Αρχής. Η ανάπλαση στο κέντρο της Λεμεσού που έδωσε άλλη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική πνοή στην πόλη, το πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο που εκτείνεται στα ανατολικά του παλιού λιμανιού, το γραμμικό πάρκο κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Γαρύλλη που ξεκινά από την περιοχή των Πολεμιδιών και διασχίζοντας αρκετές υποβαθμισμένες, μέχρι σήμερα, συνοικίες καταλήγει κοντά στη μαρίνα αλλά και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική στέγη της Λεμεσού είναι μερικά μόνο από αυτά τα έργα που έγιναν με ευρωπαϊκά κονδύλια.
 
Η δραστηριότητα του δήμου για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν σταματά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Φ» ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αφού με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο αναμένεται να υλοποιηθούν και κάποια άλλα σημαντικά νέα έργα. Ήδη η τοπική Αρχή εξασφάλισε μια σειρά από έργα ύψους €22 εκατ. τα οποία έχουν εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα».

 

Πηγή: “Φ”