Αρχική BusinessNews Στην τελική ευθεία το έργο της Μαρίνας Λεμεσού

Στην τελική ευθεία το έργο της Μαρίνας Λεμεσού

Όταν έγινε η δημόσια παρουσίαση των σχεδίων της Μαρίνας της Λεμεσού, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να αντιληφθεί την όλη φιλοσοφία και την προοπτική του πλέον μεγαλεπήβολου έργου της πόλης, υπήρξαν ενδεχομένως και κάποιοι που είδαν με σκεπτικισμό την όλη πρωτοβουλία. Κάποιες αμφιβολίες ίσως που είχαν τη βάση τους στην εμπειρία του παρελθόντος που ήθελε τα σημαντικά έργα ανάπτυξης και υποδομής που σχεδιάζονταν για τη Λεμεσό, να βρίσκουν συνεχή εμπόδια στην υλοποίησή τους. 

Η οικονομική κρίση μάλλον ενέτεινε τη δυσπιστία και τις αμφιβολίες για το αν θα γίνει κατορθωτό να κατασκευαστεί η Μαρίνα στο σύνολο των σχεδίων του έργου και πολύ περισσότερο αν θα ολοκληρωθεί το project στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί. Για τους ιθύνοντες όμως του έργου, τους επιχειρηματίες και όλους τους άλλους φορείς που μετέχουν στην εταιρεία Limassol Marina, ήταν το μεγάλο στοίχημα το οποίο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, φαίνεται να το κερδίζουν.

Από την έναρξη των εργασιών του μεγαλεπήβολου αυτού έργου το 2010 και αφότου τα συνεργεία των κατασκευαστών «κατέλαβαν» τον χερσαίο και τον θαλάσσιο χώρο δυτικά του παλιού λιμανιού της πόλης, που αποτελούσε, από κάθε άποψη, την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Λεμεσού, έχει ήδη ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Μαρίνας και το σύνολο των έργων που την πλαισιώνουν, προσδίδοντας μια νέα όψη στην ευρύτερη περιοχή.

Το πλέον φιλόδοξο παραθαλάσσιο έργο του νησιού απέκτησε σάρκα και οστά, μεταβαίνοντας από το όραμα στην πραγματικότητα, ανέφερε στον «Φ» ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Λεμεσού, Ανδρέας Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει για πάντα το πρόσωπο της πόλης και γράφει ιστορία με κάθε ορόσημο.

Ένα έργο που κατάφερε να χαράξει τη δική του επιτυχημένη πορεία. Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα που υλοποιήθηκαν ποτέ στο νησί, προσελκύοντας 3.000 με 4.000 επισκέπτες ημερησίως και σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι και 110 μέτρων.

«Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που προέκυψαν από την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, οι διάφορες φάσεις του έργου ολοκληρώνονται σταδιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας. Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, βρίσκεται στο τελικό του στάδιο με τη διάθεση των πολυαναμενόμενων και μοναδικών ανά τη Μεσόγειο διαμερισμάτων «μέσα» στη θάλασσα, τα Castle Residences. 

Η τελευταία αυτή οικιστική ανάπτυξη του έργου προσφέρει μία ύστατη ευκαιρία στους αγοραστές να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα στην πιο συναρπαστική Μαρίνα της περιοχής. Οι εργασίες για την κατασκευή του συγκροτήματος έχουν ξεκινήσει και βάσει του σχεδιασμού, θα περατωθούν σε τρία χρόνια. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκροτήματος θα σημάνει και το οριστικό τέλος των εργασιών στη Μαρίνα Λεμεσού. 

Στο σύνολό του το έργο της Μαρίνας Λεμεσού, που θα ξεπεράσει τα €400 εκατ., περιλαμβάνει οικιστικές, εμπορικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές αναπτύξεις, οι οποίες με τον υποδειγματικό σχεδιασμό και την υψηλής ποιότητας κατασκευή προσφέρουν αναμφίβολα έναν νέο τρόπο ζωής «Living on the Sea», όπως αναφέρεται και στο σλόγκαν που προβάλλει η εταιρεία. Όπως διαβεβαιώνει ο κ. Χριστοδουλίδης «Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για αγορές και γενικότερα για επενδύσεις, κάτι που καθιερώνει τη Μαρίνα Λεμεσού ως ένα από τα πιο ελκυστικά και ξεχωριστά έργα της Μεσογείου». 

 

Πηγή: “Φ”