Αρχική Τελευταία Νέα Φεύγει από το Θέατρο Ριάλτο ο Γιώργος Παπαγεωργίου

Φεύγει από το Θέατρο Ριάλτο ο Γιώργος Παπαγεωργίου

Παρελθόν θα αποτελέσει από το Θέατρο Ριάλτο στις 15 Ιουνίου ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Ριάλτο υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Τετάρτη στο ΔΣ του οργανισμού και κλείνει έτσι μια πορεία περίπου 2,5 ετών, αφού ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 στη θέση που δημιουργήθηκε τότε, μετά την αποχώρηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας Γεωργίας Ντέτσερ.

Η απόφαση του Γ. Παπαγεωργίου λήφθηκε για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, αφού αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ και εμπορικού διευθυντή στον τομέα πολιτισμός των Public. Έτσι, επιστρέφει επαγγελματικά στη Λευκωσία, πόλη όπου άλλωστε διαμένει μόνιμα.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε την παραίτησή του μιλώντας στο «Φ», υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν έχει να κάνει τίποτα με το ίδιο το Ριάλτο. Η απόφαση του για αποχώρηση από το Ριάλτο λήφθηκε μετά από μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα. «Η πρόταση είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού έχει να κάνει με ένα τομέα στον οποίο θα μετακινηθώ και θα έχει άμεση σχέση με το κομμάτι που ασχολήθηκα και στο Ριάλτο μέχρι σήμερα, τον πολιτισμό και τις τέχνες και ιδιαίτερα τη μουσική και το βιβλίο».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι αν η απόφαση είχε ληφθεί με συναισθηματικά κριτήρια σίγουρα δεν θα έφευγε από το Ριάλτο», τονίζοντας ότι «θα είναι πάντα κοντά του.»

Ο ίδιος, δεν απέκλεισε περαιτέρω συνεργασία του μελλοντικά με το Ριάλτο και από τα νέα του καθήκοντα στα Public αφού θεωρεί συγγενικούς τους δύο οργανισμούς.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο «Φ» και ο πρόεδρος του ΔΣ του Ριάλτο Κίκης Καζαμίας, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια και την άψογη συνεργασία που είχε με τον Γ. Παπαγεωργίου. Όπως εξήγησε στο «Φ», το συμβούλιο ζήτησε από τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή να παραμείνει στη θέση του μέχρι τα μέσα Ιουνίου ώστε να δοθεί χρόνος να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης.

Αυτό που ανέφερε πάντως ο κ. Καζαμίας είναι ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ριάλτο είναι έτοιμο μέχρι τέλος Οκτωβρίου και κατά 90% μέχρι τέλος του χρόνου. Απαντώντας σε ερώτηση του «Φ» ο κ. Καζαμίας εξήγησε ότι το  διοικητικό μέρος είναι πλήρως καλυμμένο, άρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του Ριάλτο.

 

Πηγή: Φιλελεύθερος