Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Κοριτσάκι κατάπιε κομμάτι του παιχνιδιού Spinner

Λεμεσός: Κοριτσάκι κατάπιε κομμάτι του παιχνιδιού Spinner

Tέλος καλό… όλα καλά για την 9χρόνη από την Λεμεσό, η οποία κατάπιε κομμάτι του παιχνιδιού Spinner, του gadget που έχει γίνει μόδα σ’ όλο τον πλανήτη και κατέληξε σε σοβαρή κατάσταση σε ιδιωτική κλινική από την  περασμένη Πέμπτη.

Χθες το βράδυ το ένα από τα τρία μεταλλικά σιδεράκια από το παιχνίδι που κατάπιε η μικρούλα αποβλήθηκαν φυσιολογικά από τον οργανισμό της, αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα και τερματίζοντας την αγωνία των οικείων της.

Σε επικοινωνία μας που είχαμε με τη μητέρα της μικρής, Χαρά Αντωνίου, μας ανέφερε ότι το ατύχημα έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτη, όταν παίζοντας η κόρη της με το gadget ένα από τα μεταλλικά κομμάτια του αποκολλήθηκε και κατέληξε στο στόμα της, με αποτέλεσμα να το καταπιεί.

Μας εξήγησε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που οι μικροί παίζουν με το συγκεκριμένο παιχνίδι και πως η κόρη της εκείνη τη στιγμή ξάπλωνε στο κρεβάτι και είχε το Spinner στη μύτη της και το στριφογύριζε.

Σε κάποια στιγμή το ένα από τα τρία μεταλλικά σιδεράκια που υπάρχουν στις άκριες της συσκευής έπεσαν στο στόμα της. Πρόσθεσε ότι τύχη στην ατυχία της είχε η κόρη της  καθώς το μεταλλικό αντικείμενο δεν έφραξε τον λαιμό της και προχώρησε προς το στομάχι, κάτι που διαπιστώθηκε μετά την εισαγωγή τους σε ιδιωτική κλινική της πόλης, όπου προέβησαν σε ακτινογραφία για να εντοπίσουν που βρισκόταν το σιδεράκι.

Στην συνέχεια η μικρή εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω εξετάσεις και αφαίρεση του αντικειμένου, καθώς οι γιατροί δεν γνώριζαν για τι αντικείμενο επρόκειτο και δεν μπορούσαν να αποκλείσουν τον κίνδυνο να τρυπήσει το στομάχι της εάν δεν αφαιρεθεί.

Ωστόσο το αντικείμενο δεν εντοπίσθηκε παρά τις προσπάθειες των γιατρών και η επόμενη ακτινογραφία έδειξε ότι το μέταλλο προχώρησε στο έντερο της μικρής με αποτέλεσμα η κατάσταση να θεωρείται κρίσιμη καθώς ύπηρχε ο κίνδυνος να φράξει κάποιο όργανο της.Ευτυχώς χθες το βράδυ το μεταλλικό σιδεράκι αποβλήθηκαν από τον οργανισμό της και έτσι αποφεύχθηκε η εισαγωγή της μικρούλας στο χειρουργείο για αφαίρεση του.

 Καμία σήμανση για κίνδυνο

Η κ. Αντωνίου τόνισε ότι στην κυπριακή αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες απομιμήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού, όπως αυτή που είχε η κόρη της και οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.  Κάλεσε τους γονείς να είναι ιδιαιτέρα προσεχτικοί καθώς πέραν της ελκυστικής τιμής τους ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά τους.

Πηγή: “Φ”