Σε ανάρτηση του ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Παναγιώτης Ζαφείρης, αναφέρθηκε στην δημιουργία της νέας σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.
Στις 11 Ιουνίου ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, συγχάρηκε τον κ. Γιάλλουρο για την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λεμεσού και παράλληλα ζήτησε δημόσια απολογία από τον ίδιο για τις συκοφαντίες προς το πρόσωπο του κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστράτειας.
Κι αφού ο κ. Ζαφείρης δεν έλαβε καμία απάντηση και απολογία από τον κ. Γιάλλουρο προχώρησε σήμερα(13/06) σε νέα ανάρτηση, με την οποία ουσιαστικά απαντάει δημόσια στις συκοφαντικές αναφορές του κ. Γιάλλουρου προς το άτομο του και το πανεπιστήμιο του κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Επίσης στην μακροσκελή ανάρτηση – ανακοίνωση του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι, η όποια απόφαση πάρθηκε για την δημιουργία σχολής στην Πάφο δεν ήταν πολιτική, ήταν συνειδητή με καθαρά ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια του ίδιου του ΤΕΠΑΚ.
Η αρχική ανάρτηση του κ. Ζαφείρη:
Αγαπητέ κ. Costas Yiallouros (Costas Yiallouros, Costas Yiallouros) πρώτα συγχαρητήρια για την εκλογής σας.
Όμως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αναρτήσατε συκοφαντίες και παραπληροφόρηση για το άτομο μου και για το Πανεπιστήμιο που ηγούμαι. Επέλεξα τότε να μην εμπλακώ σε απαντήσεις σεβόμενος τη διαδικασία και αντιλαμβανόμενος το δικαίωμα σας να εμπλακείτε στην προεκλογική με όποια επιχειρήματα εσείς κρίνατε ορθό.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη. Ζητώ μια δημόσια απολογία από μέρους σας. Επισυνάπτω δυο ενδεικτικές περιπτώσεις που αφορούν τα πιο πάνω. Αν δεν έχω την απολογία σας θα αναγκαστώ να επανέλθω με δημόσια απάντηση. Καλή συνέχεια.
Η συνέχεια στην επίθεση στον κ. Γιάλλουρο:
Αγαπητέ κ. Γιάλλουρε (Costas Yiallouros, Costas Yiallouros, Costas Yiallouros)
Δεν έχω λάβει την όποια απάντηση από μέρους σου και για αυτό σαν πρώτο μέτρο δεν έχω άλλη επιλογή από το να απαντήσω δημόσια στις συκοφαντικές σας αναφορές προς το άτομο μου και το πανεπιστήμιο μας κατα την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Α) Στην αρχική σας ανάρτηση συκοφαντικά με σκοπό να προσβάλετε την υπόληψη μου προχωρήσατε σε ένα αβάσιμο ισχυρισμό επιχειρώντας να συνδέσετε την απόφαση του Πανεπιστημίου για δημιουργία νέας σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο με την κατά την κρίση σας πολιτική μου ιδεολογία και το τόπο καταγωγής μου. Εσκεμμένα χωρίς ίχνος ντροπής επικαλούμενος αυθαίρετα χωρίς την οποία σκέψη, λανθασμένα την πόλη καταγωγής μου (αναφερθήκατε αρχικά στο Παφίτη Πρύτανη όταν όμως σας έγινε παρατήρηση από άλλους που διάβασαν τα γραφόμενα σας το αλλάξατε σε “από άλλη επαρχία”). Η πρόθεση σας εμφανής. Προσπαθήσατε να δικαιολογήσετε τις δικές σας αδυναμίες επικαλούμενος ψεύδη για το άτομο μου.
Β) Δεν έφτανε όμως αυτό. Επικαλέστηκες χυδαία στην ίδια σου ανάρτηση ότι “Απλά ο Πρύτανης με αριστερές διαθέσεις και από άλλη επαρχία έκανε συμφωνίες με άλλες πόλεις και μοναδικό σκοπό είχε να μειώσει το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό”
κ. Γιάλλουρε, πρώτο δε σας αφορά η καταγωγή και οι όποιες ιδεολογικές μου καταβολές, εξάλλου όπως αναφέρω πιο πάνω αυθαίρετα επικαλεστήκατε πράγματα που εν γνώσει σας (ή εν αγνοία σας) δεν ευσταθούν)
Δεύτερο, αξίζει να σας αναφέρω ότι οι αποφάσεις στο ΤΕΠΑΚ (και σε όποιο δημόσιο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως) λαμβάνονται στη βάση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου από τα συλλογικά του όργανα. Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση για στέγαση σχολής του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο λήφθηκε μετά από 2 χρόνια εντατικές διαβουλεύσεις και εσωτερικές συζητήσεις και μετά από ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου και του Συμβουλίου (όπου συμμετείχαν και 3 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λεμεσού).
Η απόφαση ΔΕΝ ήταν πολιτική, ήταν συνειδητή με καθαρά ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια του ίδιου του ΤΕΠΑΚ.
Νοιώθουμε πολύ περήφανοι για τη μεγάλη ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ τα τελευταία χρόνια και σίγουρα και για την ανάπτυξη μας στην Πάφο. Δε θα διστάσουμε να κάνουμε το ίδιο ξανά.
Το δεύτερο μέρος του ισχυρισμού σας όμως είναι ακόμα πιο απαράδεκτο. “Απλά ο Πρύτανης [..] μοναδικό σκοπό είχε να μειώσει το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό”.
Υπηρετώ, προφανώς δεν το γνωρίζεται, αυτό το πανεπιστήμιο από όλες τις πιθανές θέσεις διοίκησης του (πρόεδρος τμήματος, κοσμήτορας και τα τελευταία 4.5 χρόνια Πρύτανης) με ανιδιοτέλεια και απέραντο σεβασμό στην πόλη που φιλοξενεί το ΤΕΠΑΚ. Η μεταμόρφωση του κέντρου της πόλης σε τι είναι σήμερα χωρίς αμφιβολία είχε και τη δική μου συνεισφορά όπως και του κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας μου.
Το ΤΕΠΑΚ αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στα προγράμματα σπουδών του που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού περί τους 3000 φοιτητές και φοιτήτριες.
Τα τελευταία χρόνια, επί Πρυτανίας μου, το Πανεπιστήμιο μεγάλωσε πληθυσμιακά στο κέντρο της Πόλης της Λεμεσού, επιγραμματικά να αναφέρω ότι:
– Τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινήσαμε στη Λεμεσό νέο πρόγραμμα σπουδών στο τομέα της Δημόσιας Επικοινωνίας
– Τον Σεπτέμβριο του 2024 ξεκινούμε στο κέντρο της Λεμεσού το νέο προπτυχιακό μας πρόγραμμα στα ναυτιλιακά κάτω από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομικών.
– Το ΤΕΠΑΚ αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τα νέα του προγράμματα σπουδών στην εργοθεραπεία και στο Σχεδιασμό Προϊόντων που βρίσκονται σε αξιολόγηση από το φορέα ΔΙΠΑΕ.
Συνολικά αυτά τα προγράμματα σπουδών θα προσθέσουν τουλάχιστο 500 νέους φοιτητές στην πόλη. Το ΤΕΠΑΚ μεγαλώνει και θα συνεχίσει να το πράττει πάντα στην βάση ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια και όχι στην βάση τοπικών κριτηρίων.
Γ) Σε άλλη ανάρτηση σας παραθέτετε 5 κατά τη γνώμη σας σημαντικές ενέργειές που έχει κάνει ο Δήμος Λεμεσού για το ΤΕΠΑΚ τα τελευταία χρόνια.
Ξανά μια προσπάθεια από μέρους σας να δικαιολογήσετε τις αδυναμίες σας.
Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις είναι εμφανής η εντέχνως πλασματική παρουσίαση γεγονότων. Ενδεικτικά (α) για το ΓΣΟ το ΤΕΠΑΚ έχει ξοδέψει πολλαπλάσια ποσά από ότι ο Δήμος Λεμεσού (β) το ΤΕΠΑΚ ενοικιάζει (3500 ευρώ το μήνα) τις εγκαταστάσεις του Δήμου στη Φραγκλίνου Ρούσβελτ (για το έργο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ) και ξόδεψε 100,000 ευρώ για την ανακαίνιση του χώρου. Η χρήση της λέξης “πρόσφεραν” χώρους είναι τουλάχιστον αστεία. (γ) Η τροχαία Λεμεσού εξακολουθεί να βρίσκεται στο χώρο που ήταν πάντα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μας στο Β πόλο (δ) ο Δήμος ζήτησε ενοίκιο για χρήση μικρού χώρου για δημιουργία από μέρους του ΤΕΠΑΚ κέντρου μητρότητας προς εξυπηρέτηση των δημοτών της πόλης. Ναι το ΤΕΠΑΚ επέλεξε στο τέλος να δημιουργήσει το κέντρο αυτό σε άλλο γειτνιάζοντα δήμο μιας και ο δήμος αυτός πρόθυμα παραχώρησε καλύτερο χώρο δωρεάν προς το πανεπιστήμιο για τον ίδιο σκοπό.
κ. Γιάλλουρε χρησιμοποιήσατε αβάσιμα και συκοφαντικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε τις δικές σας αδυναμίες σπιλώνοντας την αξιοπρέπεια μου.
Δεν θα διστάσω να επανέλθω αν χρειαστεί.