Αρχική Τελευταία Νέα Τραγικές οι λεπτομέρειες του πνιγμού της 15χρονης Γαρδένιας

Τραγικές οι λεπτομέρειες του πνιγμού της 15χρονης Γαρδένιας

Θα παραλάμβανε την γιαγιά της απο το αεροδρόμιο μετά το μπάνιο…

 

Η ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή Μενεού έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Θύμα ήταν η 15χρονη Γαρδένια Αγγέλοβα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου. Η νεαρή κοπέλα, που ζούσε στη Λευκωσία, είχε πάει στην παραλία με τον παππού και την 19χρονη ξαδέλφη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η οικογένεια σχεδίαζε να παραλάβει τη γιαγιά της Γαρδένιας από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 8 το πρωί και αποφάσισε να κολυμπήσει στη θαλάσσια περιοχή Μενεού νωρίτερα. Επέλεξαν την παραλία των σκύλων, η οποία δεν διαθέτει ναυαγοσώστες.

Τα δύο κορίτσια κολυμπούσαν όταν, σύμφωνα με τον παππού τους, τους φώναξε να επιστρέψουν στη στεριά. Η 19χρονη ξαδέλφη κατάφερε να βγει, αλλά η 15χρονη παρασύρθηκε από τα κύματα. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης αντέδρασε άμεσα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΣΕΔ αναφέρει ότι «στις 16:15 λήφθηκε πληροφορία για νεαρή λουόμενη σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας». Αμέσως κινητοποιήθηκαν ταχύπλοα της ναυαγοσωστικής μονάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο και πεζό περίπολο της ΑΔΕ Λάρνακας.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η νεαρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε αναίσθητη από τα πληρώματα των διασωστικών σκαφών και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο στην ακτή. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της».

Ο ιατροδικαστής