Αρχική Τελευταία Νέα Αναβλήθηκε η απεργία μετά από συμφωνία για το Φαρμακείο Γ.Ν. Λεμεσού, λέει...

Αναβλήθηκε η απεργία μετά από συμφωνία για το Φαρμακείο Γ.Ν. Λεμεσού, λέει η Ισότητα

Αναβλήθηκε η απεργία μετά από συμφωνία για το Φαρμακείο Γ.Ν. Λεμεσού, λέει η Ισότητα – Τι λέει σε ανακοίνωση

Μετά από πολύωρες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τη Διοίκηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2024, κατέστη εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου, ανέστειλε την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα, 8 Ιουλίου και την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024.

Όπως αναφέρεται, ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε στην άμεση αγορά υπηρεσιών ενός φαρμακοποιού, στην υλοποίηση μιας δέσμης έκτακτων μέτρων σε περίπτωση ενδεχόμενων αυξημένων αναγκών λόγω φόρτου εργασίας ή άδειας ανάπαυσης του προσωπικού και στην προώθηση των διαδικασιών για την πλήρωση μιας θέσης φαρμακοποιού που προκηρύχθηκε πρόσφατα.

Αναφορικά με τον ορισμό Υπευθύνου Φαρμακοποιού, συμφωνήθηκε ότι, προσωρινά, θα αναλάβει τα διοικητικά καθήκοντα και την ευθύνη του φαρμακείου του Γ.Ν. Λεμεσού ο Υπεύθυνος Φαρμακοποιός του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου (Γ.Ν. Πάφου). Ο εν λόγω φαρμακοποιός θα έχει υπό την εποπτεία του και τα δύο φαρμακεία μέχρι να οριστεί νέος Υπεύθυνος Φαρμακοποιός για το φαρμακείο της Λεμεσού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και την κείμενη νομοθεσία. Για την επίτευξη του τελευταίου, θα διευθετηθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό τη συζήτηση του καλύτερου τρόπου αντιμετώπισης του ζητήματος και την εξασφάλιση της ορθής και ολοκληρωμένης στελέχωσης του φαρμακείου.

Η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν τόσο ο ΟΚΥπΥ όσο και το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, αναμένει την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του φαρμακείου και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Λεμεσού.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναστέλλει την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για τις 8 και 9 Ιουλίου 2024. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων, διαφυλάσσοντας τόσο τα δικαιώματα των μελών της όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σύνολό τους, όπως αυτό της προάσπισης της υγείας των ασθενών.

ΚΥΠΕ